Μέσα στο '17 10 νέες παιδικές χαρές και "λίφτινγκ" σε υφιστάμενες

Πέμ, 18/05/2017 - 14:07

Παιδικές χαρές, όνομα και πράγμα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει η δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, που ενέκρινε ποσό 200.000 ευρώ, στο οποίο θα προστεθούν άλλα 100.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του Δήμου, με στόχο να φτιαχτούν, όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Τζιώτης   10 ολοκληρωμένες και σύγχρονες παιδικές χαρές και να επισκευαστούν παιδικές χαρές στην περιφέρεια.

Ανάμεσα στις παιδικές χαρές που μέσα στο 1017 προβλέπεται να τις χαρούν μικροί και μεγάλοι, θα είναι εκείνες στον Αγ. Γεώριος Ορφανό, στην Ευρετή, στον Φόρο και στην Κοκοροβιλιά.

"Σίγουρα δεν θα φτιάξουμε τις πάνω από 130 παιδικές χαρές που κληρονόμησε ο  ενιαίος δήμος Χίου πολλές από τις οποίες αποξηλώθηκαν γιατί δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε, όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά, χώρους τύπου Φάρκαινας, οργανωμένους, πιστοποιημένους με  Βεβαίωση Καταλληλότητας Λειτουργίας και το Ειδικό Σήμα του Υπουργείου", κατέληξε ο κ. Τζιώτης.

Σχετικά Άρθρα