Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Μετά από 8χρονη προσπάθεια εγκρίθηκε το σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων στα λιμάνια μας!

Θέμα μηνών η οργανωμένη συλλογή τους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Λ.Τ. Κυριάκο Ζωάννο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 25/06/2020 - 14:32

8 χρόνια από Λιμενικό Ταμείο καταβάλλονται προσπάθειες για να υπάρχει η δυνατότητα στις λιμενικές του υποδομές να γίνεται παραλαβή και διαχείριση αποβλήτων και καταλοίπων φορτίου πλοίων που καταπλέουν σ’αυτές.

Επιτέλους, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του οργανισμού, Κυριάκος Ζωάννος, από το Υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίθηκε το Σχέδιο, που επεξεργάστηκαν σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, οπότε μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η υλοποίησή του μέσα στους επόμενους μήνες.

«Σε κάθε λιμανάκι θα μπουν δεξαμενές και κιόσκια από το λιμενικό ταμείο και εκεί όσα σκάφη εισέρχονται θα αδειάζουν στερεά και υγρά απόβλητα, ώστε στη συνέχεια να συλλέγονται από τον ανάδοχο», ανέφερε σημειώνοντας ότι την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Για την προμήθεια των δεξαμενών κ.λπ., που αποτελούν υποχρέωση του Λ.Τ., έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 40.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

"Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗ" ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ
Πέμ, 13/08/2020 - 15:32

Ακόμη και απαγόρευση εξόδου από την ΒΙΑΛ θα εισηγηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, μετά το κρουσμα σε μετανάστη που καταγράφηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή ο μετανάστης «έφερε» τον κορωνοϊό από έξω στο ΚΥΤ και για τον λόγο αυτό εξετάζεται το σενάριο να απαγορευτεί η έξοδος τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα.

Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ζήτησε ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους  πολίτες συμπληρώνοντας ότι  ήταν επόμενο να είχαμε και στην Χίο κρούσματα κορωνοϊού, και δεν υπάρχει λόγος οι πολίτες να πανικοβάλλονται.