Μπράβο Δάσκαλοι

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 28/11/2020 - 13:13

22 μονάδες αίματος είχαν συγκεντρωθεί λίγο πριν τελειώσει η σημερινή εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

«Συνολικά, μας είπε ο υπεύθυνος Αιμοδοσίας Γιώργης Γαρρής, προσήλθαν να αιμοδοτήσουν 26 άτομα, αριθμός πολύ ικανοποιητικός για τις σημερινές συνθήκες».

Ο Σύλλογος διοργανώνει 8 χρόνια 2 αιμοδοσίες το χρόνο και όπως επεσήμανε ο Γ. Γαρρής πάντα έβρισκε πρόθυμους συμπαραστάτες τους γιατρούς και τους Νοσηλευτές της Αιμοδοσίας.

«Οι Δάσκαλοι εκτός από τον κοινωνικό τους ρόλο στον χώρο της Παιδείας, σε εποχή πανδημίας, αποδεικνύουν με την συνέχιση των τακτικών τους αιμοδοσιών και τον υψηλό κοινωνικό τους ρόλο».

Αυτό επεσήμανε η Αιματολόγος Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της εθελοντικής συνεισφοράς αίματος είναι από μόνος του σημαντικός αλλά την εποχή του κορωνοϊού καθίσταται υπερπολύτιμος, καθώς ο περιορισμός των μετακινήσεων, συν ένα φυσιολογικό «μάγκωμα» παρ’ όλο που οι Αιμοδοσίες, γίνονται με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, περιορίζει την προσφορά, ενώ οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες.

Οι επόμενες αιμοδοσίες, συμπλήρωσε η κ. Δημητρακοπούλου είναι την Πέμπτη στο Ομήρειο από τον Σύλλογο ΑμΕΑ και το ερχόμενο Σάββατο στην Καλαμωτή.

me_22_monades_aimatos_i_aimodosia_ton_daskalon

Σχετικά Άρθρα