Να νοιώσουμε τα Χριστούγεννα με τη Θεία Κοινωνία

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου και Βυζαντινοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι στο Ομήρειο.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 23/12/2019 - 07:07

 Το βαθύτερο και το υψηλότερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων είναι ότι μας αξιώνει ο Θεός  να γινόμαστε αποδέκτες των ενεργειών του Υπέρ-ουσίου και μας αξιώνει ο Θεός να ακουμπούμε, να γευόμαστε, να καταπίνουμε και να κοινωνούμε τον Απρόσιτο, μέσα από τη Θεία Κοινωνία, σε μια ζωή ομόνοιας και αγάπης που είναι πρόγευση της Ουράνιας Βασιλείας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στις 6.30μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων.

'' Άυτά τα βιώματα προσεύχομαι εις τον Θεόν να έχουμε όλοι Λαός και Κλήρος το πρω'ί' της Τετάρτης, που είναι Χριστούγεννα και μέσα στις Εκκλησίες μας, να λάβουμε Σώμα και Αίμα Χριστού, γιατί εδώ δεν ήρθαμε να κάνουμε μια πολιτιστική εκδήλωση, αλλά να στοχαστούμε τα Χριστούγεννα'',είπε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκος, ολοκληρώνοντας τη βραδιά,με θέρμη απευθυνόμενος, στο ακροατήριο του Ομηρείου και σ' όλους μας.

 Έψαλλαν...η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ''Μητροπολίτης Διονύσιος Μπα'ϊρακτάρης'' και η Χορωδία του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου. Όλες οι Χορωδίες απέδωσαν υπέροχα και με την πρέπουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ύμνους της Εκκλησίας μας, της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Μαζί με την εξαίρετη καταξιωμένη Χορωδία Ιεροψαλτών ''Ρωμανός ο Μελωδός'', οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και οι μαθητές του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου, στάθηκαν επάξια και απέδειξαν ότι συνεχώς προοδεύουν και αναβαθμίζονται.

  Η εκδήλωση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'' και του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Πρόεδρος του Ομηρείου Δημήτρης Μαντικας από το Δήμο Χίου, η Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Αριστείδης Ζαννίκος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βροντάδου και πολλοί συμπολίτες μας.

Ακούστηκαν ύμνοι όπως...''Χριστός εν πόλει Βηθλεέμ'', ''Τα σύμπαντα σήμερον'', ''Δεύτε Χριστοφόροι λαοί'', ''Επεσκέψατο ημάς'', ''Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει...''...και φυσικά ''Η Γέννησις σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμο το φως το της γνώσεως...δι ημάς γαρ εγεννήθη Παιδίον Νέον ο Προαιώνων Θεός''. 

vyzantinoi_ekklisiastikoi_ymnoi_ton_hristoygennon

Σχετικά Άρθρα