Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Να νοιώσουμε τα Χριστούγεννα με τη Θεία Κοινωνία

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου και Βυζαντινοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι στο Ομήρειο.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 23/12/2019 - 07:07

 Το βαθύτερο και το υψηλότερο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων είναι ότι μας αξιώνει ο Θεός  να γινόμαστε αποδέκτες των ενεργειών του Υπέρ-ουσίου και μας αξιώνει ο Θεός να ακουμπούμε, να γευόμαστε, να καταπίνουμε και να κοινωνούμε τον Απρόσιτο, μέσα από τη Θεία Κοινωνία, σε μια ζωή ομόνοιας και αγάπης που είναι πρόγευση της Ουράνιας Βασιλείας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, στις 6.30μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων.

'' Άυτά τα βιώματα προσεύχομαι εις τον Θεόν να έχουμε όλοι Λαός και Κλήρος το πρω'ί' της Τετάρτης, που είναι Χριστούγεννα και μέσα στις Εκκλησίες μας, να λάβουμε Σώμα και Αίμα Χριστού, γιατί εδώ δεν ήρθαμε να κάνουμε μια πολιτιστική εκδήλωση, αλλά να στοχαστούμε τα Χριστούγεννα'',είπε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκος, ολοκληρώνοντας τη βραδιά,με θέρμη απευθυνόμενος, στο ακροατήριο του Ομηρείου και σ' όλους μας.

 Έψαλλαν...η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ''Μητροπολίτης Διονύσιος Μπα'ϊρακτάρης'' και η Χορωδία του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου. Όλες οι Χορωδίες απέδωσαν υπέροχα και με την πρέπουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ύμνους της Εκκλησίας μας, της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Μαζί με την εξαίρετη καταξιωμένη Χορωδία Ιεροψαλτών ''Ρωμανός ο Μελωδός'', οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και οι μαθητές του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου, στάθηκαν επάξια και απέδειξαν ότι συνεχώς προοδεύουν και αναβαθμίζονται.

  Η εκδήλωση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'' και του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου. Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Πρόεδρος του Ομηρείου Δημήτρης Μαντικας από το Δήμο Χίου, η Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Αριστείδης Ζαννίκος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βροντάδου και πολλοί συμπολίτες μας.

Ακούστηκαν ύμνοι όπως...''Χριστός εν πόλει Βηθλεέμ'', ''Τα σύμπαντα σήμερον'', ''Δεύτε Χριστοφόροι λαοί'', ''Επεσκέψατο ημάς'', ''Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει...''...και φυσικά ''Η Γέννησις σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμο το φως το της γνώσεως...δι ημάς γαρ εγεννήθη Παιδίον Νέον ο Προαιώνων Θεός''. 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 16:10

Ο Δήμος Οινουσσών, με ανακοίνωση του,  συγχαίρει θερμά όλους όσοι συνέδραμαν και έφεραν σε πέρας με επιτυχία την πρώτη εθελοντική δράση στείρωσης αδέσποτων ζώων στις Οινούσσες. Η δράση διεξήχθη από την Παρασκευή 13 μέχρι και τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και στειρώθηκαν συνολικά 64 αδέσποτες γάτες σε όλο τον οικισμό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδρομητές και συντελεστές της προσπάθειας αυτής, της οποίας τον σχεδιασμό και συντονισμό είχε αναλάβει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Λεοντής. Συγκεκριμένα:

-Την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος, τον Πρόεδρο κον Μιλτιάδη Μπάστα και τα μέλη της Οργάνωσης κυρίες Γεωργία Οικονόμου, Έλενα Κλεισσά και Ανθία Βράκα.

- Τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου και τον κ. Γιάννη Περδικάρη για την πολύτιμη συμμετοχή και ακούραστη συνδρομή του.

- Την Blue Star Ferries για την προσφορά της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των κτηνιάτρων

- Τα εστιατόρια «Παλιό Τελωνείο», «Πατερόνησο» της Ελένης και Ναυτικό Όμιλο Οινουσσών-Κατερίνα Καββάδα για την προσφορά των γευμάτων των κτηνιάτρων.

- Τον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» για την σημαντική στήριξή του.

- Τους εθελοντές συμπολίτες μας Κούλα Λεμού, Σπύρο Κατσούνη και Στέφανο Κακοχρήστο.

- Τους χορηγούς της αγοράς των κλουβιών και των λοιπών υλικών και φαρμάκων της δράσης:

Επαμεινώνδα Ντέμο, Μαρία Κωνσταντινίδη, Ευαγγελία Σαμωνά, Γιάννη Γ. Λυγνό, Κώστα Ανταράκη, Ελένη Λεοντή, Στέλλα Μορφούλη, Τασούλα Κομνηνάρη και Κατερίνα Καββάδα.

Η δράση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να συνεχιστεί η προστασία των αδέσποτων ζώων και να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών

Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Οινούσσες 19.02.2020