"Οχι φυλακές ψυχών τα νησιά του Βορείου Αιγαίου"

ΚΑΛΕΣΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 21/01/2020 - 13:45

Κάλεσμα στους πολίτες της Χίου να γεμίσουν την κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Τετάρτης, απεύθυναν αιρετοί και φορείς σε κοινή συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.

Με κεντρικό σύνθημα να μην γίνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «αποθήκες ψυχών» και την κάθετη αντίθεση όλων στην δημιουργία μιας νέας δομής οι διοργανωτές της αυριανής συγκέντρωσης κάλεσαν τους πολίτες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

 Ζητούμε να επιστρέψουν τα νησιά στην κανονικότητα τους ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ  και την δημιουργία μιας μόνο δομής καταγραφής και ταυτοποίησης 500 ατόμων.

«Φτάνουν τα λόγια και οι υποσχέσεις», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χίου.

«Όλοι μαζί πρέπει να πούμε Φτάνει πια, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος που τόνισε ότι  αν δεν ελεγχτούν οι ροές δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση του προβλήματος.

«Ανακοινώθηκε πριν από μήνες ένας σχεδιασμός με σημαία τη φύλαξη των συνόρων που όμως ακόμη μήνες μετά δεν την έχουμε δει», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου καλώντας με την σειρά του τους πολίτες σε μια ενωτική και ειρηνική συγκέντρωση.

Στο ίδιο πλαίσιο ενότητας και ειρηνικής διαμαρτυρίας και το κάλεσμα των φορέων όπως το Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕΕ το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου, ο εμπορικός σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο με τους προέδρους και εκπροσώπους τους να ζητούν να σταλεί από τους Χιώτες ένα δυνατό μήνυμα.

Τελικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε στη Χίο να συνεννοηθούμε ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΤ της  ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος τονίζοντας ότι η συγκέντρωση-διαμαρτυρία δεν πρέπει να περιέχει ξενοφοβικά συνθήματα  αλλά αλληλεγγύη για τους πρόσφυγές-μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά μας και ζητούν και οι ίδιοι να φύγουν.

 

 

na_min_ginoyn_ta_nisia_mas_apothikes_psyhon