Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βολισσού

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Κυρ, 07/03/2021 - 17:35
αρχείο

"Πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και ένα επιπλέον βήμα στην απομόνωση του ευαίσθητου τμήματος της Βορειοδυτικής Χίου αποτελεί η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Βολισσό", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ .

Αναλυτικά σημειώνει:

"Είναι ένας ακόμη κρίκος στη μακροχρόνια διαδρομή συρρίκνωσης του έργου των ΕΛΤΑ, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησής τους από τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πολιτική που συνεχίζει σήμερα η Ν.Δ.

Η εξέλιξη αυτή είναι σε βάρος και των αναγκών της περιοχής και του λαού μας γενικότερα, προστίθεται στο κλείσιμο στα Καρδάμυλα και στο Βροντάδο με τις γνωστές συνέπειες, αλλά και των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων στο χώρο των ταχυμεταφορών.

Αυτές οι εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν στα ΕΛΤΑ, με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και με το πολύ πιο φθηνό εργατικό δυναμικό, θα συμπαρασύρουν ακόμη περισσότερο τις απαράδεκτες συνθήκες που υπάρχουν στις ιδιωτικές εταιρείες των ταχυμεταφορών. Το μόνο το οποίο διασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική είναι τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο παραπέρα μαρασμός της υπαίθρου.

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ Βολισσού στην τόσο ευαίσθητη αυτή περιοχή."

Σχετικά Άρθρα