Οι Φαρμακοποιοί ξαναβρήκαμε την ταυτότητα μας

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου Ελένη Δαμαλά
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 24/01/2021 - 20:18

H Ελένη Δαμαλά του… Σιδερή ήθελε να γίνει δασκάλα, αλλά γεννήθηκε… Φαρμακοποιός. Βλέπετε η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, αλλά και η πελατεία, που είχε κερδίσει ο πληθωρικός πατέρας της Σιδερής Δαμαλάς, δεν της άφησαν και πολλά περιθώρια επιλογών.

Του έκανε τελικά το χατίρι και δεν το μετάνιωσε. Σπούδασε στην Βουλγαρία, για την οποία μόνο καλά λόγια έχει να πεί και πρόλαβε από το 2002 να δουλέψει μαζί με τον πατέρα της, στο Φαρμακείο τους στην Απλωταριά, 7 χρόνια αφού μετά ο Σιδερής πέταξε για το φαρμακείο του… ουρανού.

Σήμερα η Ελένη Δαμαλά, που διατηρεί το χαμόγελο του πατέρα της, βρίσκεται στο τιμόνι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου και την Πέμπτη στην Αλήθεια TV, μιλάει στον Γιάννη Τζούμα στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Αναλύει τα προβλήματα των 45 Φαρμακοποιών της Χίου, την πληθωρικότητα του επαγγέλματος τους, τον επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο, τις δυσκολίες και προβλήματα, αλλά και τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα και ρόλο τους εν όψει της πανδημίας.

Η Ελένη Δαμαλά θεωρεί ότι ο Φαρμακοποιός την τελευταία δεκαετία ξαναβρίσκει τον κοινωνικό του ρόλο, που προς στιγμήν πήγε να χαθεί στον κυκεώνα του εμπορίου, θεωρεί ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και οι Φαρμακοποιοί λειτουργοί, και έτσι πρέπει να τους βλέπει η Πολιτεία.

Όσον αφορά την ίδια, μέσα στο Φαρμακείο αισθάνεται ότι βρίσκεται στα νερά της, αν και εκτός αυτών δεν χάνει καμιά χαρά που της χαρίζει η ζωή και τα δυό παιδιά της, της αρέσει η κίνηση, την… τρελαίνει ο θόρυβος, της αρέσει να διαβάζει ιστορικά μυθιστορήματα και φυσικά, τι παιδί του Σιδερή Δαμαλά θα ήταν, αν δεν ήταν… Ολυμπιακός.

Σχετικά Άρθρα