Οι θολωτοί τάφοι στο Κολλέγιο θα παραμείνουν ορατοί και επισκέψιμοι

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 29/07/2020 - 14:21

Οι θολωτοί τάφοι στο Κολλέγιο της ελληνιστικής περιόδου (2ου αιώνα π.χ.) θα παραμείνουν ορατοί και θα καταχωθούν αρχαία ευρήματα που εντοπίστηκαν σε μεγάλα βάθη (5,88 μέτρα και 6.30) και στην επιφάνεια θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ.

Για το παραπάνω διαβεβαίωσε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Όλγα Βάσση, η οποία σχολιάζοντας την αναφορά του περιφερειακού συμβούλου της Λ.Α.Σ., Γιώργου Αμπαζή, ότι υπάρχει απόφαση οι αρχαιότητες να θαφτούν, τόνισε ότι ήταν ανακριβείς οι δηλώσεις του.

Ειδικότερα καυτηρίασε το γεγονός ότι ίδιος προηγούμενα δεν φρόντισε να ενημερωθεί από την υπηρεσία τους ή να έχει την εισήγηση της στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων, το οποίο -όπως είπε- έλαβε ομόφωνη απόφαση για το τι θα γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Από την αρχαία Χίο είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύονται ευρήματα στην αυλή του Κολλεγίου. Γίνονται έρευνες επί σειρά δεκαετιών και είναι η πρώτη φορά που θα παραμείνει κάτι ορατό και επισκέψιμο. Επίσης στο ισόγειο του Κολλεγίου σώζονται ρωμαϊκά ψηφιδωτά, που είναι επισκέψιμα και θέλουμε να τα δείξουμε στον κόσμο. Το σύμπλεγμα του Γαλλικού Κολλεγίου έχει μακρά ιστορία και έχει πολλά πράγματα τα οποία θα είναι εν τέλει επισκέψιμα», ανέφερε η κα Βάσση λέγοντας ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου η Εφορεία θα ολοκληρώσει -σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις- το έργο της στον αύλειο χώρο του Κολλεγίου.

 

oi_tholotoi_tafoi_sto_kollegio_tha_parameinoyn_oratoi_kai_episkepsimoi

Σχετικά Άρθρα