Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Ομαδική παρέμβαση για εφήβους - νεαρούς ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές

Πέμ, 22/02/2018 - 17:31
Ψυχική υγεία ενηλίκων

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» διοργανώνει ομάδα για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, νοητική υστέρηση και λοιπές αναπτυξιακές διαταραχές με στόχο τη δημιουργική απασχόληση και τη θεραπευτική παρέμβαση.

Οι συμμετέχοντες μέσα από ειδικές δραστηριότητες  θα ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την αλληλεπίδραση και την συνεργασία με συνομηλίκους, την ανάπτυξη ομαδικού παιχνιδιού, θα εκπαιδευτούν στη δημιουργική ενασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τη γενίκευση γνώσεων στο κοινωνικό πλαίσιο και την αξιοποίηση του γνωστικού τους δυναμικού. Η ομάδα θα περιλαμβάνει και εξωτερικό πρόγραμμα. Η σύνθεσή της θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψιν το λειτουργικό επίπεδο των υποψήφιων συμμετεχόντων.

Η ομάδα ξεκινά στις 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2018 (14 συναντήσεις στο σύνολο). Θα πραγματοποιείται με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα (ημέρα Παρασκευή), ώρα 18:00 -19:30.

Συντονιστής της ομάδας θα είναι ο εργοθεραπευτής, Αντώνης Μπουμπάρης.

Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους εφήβους - νεαρούς ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές και τις οικογένειες τους, ορίζει το κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση, στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά ή δια ζώσης στα γραφεία του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. γραμ. 3), υπεύθυνη κ. Παλαιολόγου Δωροθέα.

 

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.) : Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Στο Τ.Ψ.Υ.Ε. παρέχεται διάγνωση και θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών δυσκολιών : διαταραχές διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, ψυχωσικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, κ.ά.), διαταραχές συμπεριφοράς, ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη δομή είναι οι ακόλουθες: Ψυχιατρική εκτίμηση  και παρακολούθηση, Ψυχοθεραπείες διαφόρων τύπων, Ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση, Ψυχολογικά τεστ, Συμβουλευτική οικογενειών, Βιωματικού τύπου σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, Ομάδες αυτοβοήθειας, Δράσεις Αγωγής Υγείας της Κοινότητας. Η Διεπιστημονική Ομάδα στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγους, Κοινωνική λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Διοικητικό υπάλληλο.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/08/2018 - 06:31

"Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Τετάρτην 22ουτρέχοντος μηνός και ώρα 8ην μ.μ εις το Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κου Μάρκου. Ακολούθως θα λάβει χώρα η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και άλλων φορέων και την 11 μ.μ. θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία επί την απόδοσιν της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου."