Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Οσα βλέπει... η πεθερά

Μάζεψαν τα φύκια και τα παράτησαν στην παραλία του ΝΟΧ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 18/06/2014 - 15:40
Καθαρισμός παραλιών, ΝΟΧ

Ελλάς το μεγαλείο σου… Τι κάνεις όταν καθαρίσεις μια παραλία;  Αν είσαι  ιδιώτης τα απομακρύνεις, αν είσαι ο Δήμος, κάνεις ότι βλέπει η πεθερά… τα χώνεις δηλαδή κάτω απ’ το χαλί ή στην περίπτωση μας  τα στοιβάζεις λίγο παρακάτω και…  ξενιάζεις.  Εκπληκτοι οι λουόμενοι είδαν εδώ  και μια εβδομάδα συνεργεία του Δήμου, να καθαρίζουν την παραλία του ΝΟΧ. Τα φύκια όμως που μάζεψαν αντί να τα απομακρύνουν τα στοίβαξαν σε παρακείμενα βράχια, σκέπασαν και ένα παγκάκι και τώρα περιμένουν ένα δυνατό αέρα για να επιστρέψουν τα φύκια στην  θέση τους. Το πρόβλημα όπως μας εξήγησε  ο Κ. Τομάζος, ιδιοκτήτης του κυλικείου της παραλίας, είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θέλει την έγκριση του Λιμεναρχείου και της Κτηματικής Υπηρεσίας, οπότε ευκαιρίας ή μάλλον δικαιολογίας δοθείσης, ο Δήμος τα αμόλησε στην κυριολεξία και σηκώθηκε κι’ έφυγε. Υπ’ όψιν η Νομοθεσία στη χώρα μας προβλέπει τέτοιους ελέγχους και αδειοδοτήσεις, επειδή στην Ελλάδα, εκτός των άλλων κλέβομε και άμμο και βότσαλα απ’ τις παραλίες… αλλά όπως μας εξηγούσαν έμπειροι Λιμενικοί, η Υπηρεσία τους έκανε ότι δεν έβλεπε… στην απομάκρυνση φυκιών ή φερτών υλών, για τον καθαρισμό παραλιών,  αλλά προφανώς στον Δήμο κολλώντας  εδώ στους τύπους αφού αυτό συνέφερε, έκαναν τη μισή δουλειά, μεταφέροντας τα φύκια από την μια πλευρά στην άλλη!

 

 

Σάβ, 08/08/2020 - 10:27
Διπλή σύλληψη

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη στις 07-08-2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια ελέγχου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών, ενώ ακολούθως αντιστάθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίζοντας ελαφρά δύο εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.