Π. Καλογεράκης: Δεν μας περιποιεί καμία τιμή η εικόνα του Μνημείου των Σφαγών

Πρόταση για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό απο τον πρόεδρο της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 22/03/2022 - 12:46

Τα 200 χρόνια από τις σφαγές της Χίου το 1822 τιμά η επιτροπή επετειακών Εκδηλώσεων διοργανώνοντας λιτή εκδήλωση στο χώρο του Μνημείου Σφαγών στην οδό Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, στις 11π.μ.

Για απόδοση φόρου τιμής στους προγόνους μας χαρακτήρισε την εκδήλωση αυτή ο πρόεδρος της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων Παύλος Καλογεράκης με τον ίδιο να καταθέτει τον προβληματισμό του για την εικόνα του χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται το Μνημείο των Σφαγών.

«Ο χώρος που βρίσκεται το μνημείο έπρεπε να είναι ευρύτερος και αισθητικά πιο φροντισμένος και αυτό το καταθέτω και προς την δημοτική αρχή έτσι ώστε πέρα από τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου να ζητηθούν ακόμη και αρχιτεκτονικές ιδέες για την διαμόρφωση του», ανέφερε ο κ. Καλογεράκης.

Στην εκδήλωση θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου και θα ακολουθήσουνομιλία από τον συντονιστή εκπαίδευσης Φιλολόγων, Δρ. Νικόλαο Χαβιάρα, ποίημα εκ μέρους της μαθητιώσας νεολαίας, κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του Τόπου και ο εθνικός ύμνος.

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει πολύ σύντομη ενημέρωση για την έκθεση επετειακών πινάκων και κειμένων τοποθετημένων στον Δημοτικό Κήπο και θα γίνουν τα επίσημα τα εγκαίνιά της, ενώ θα υπάρχει και ειδική αναφορά στην μικρασιατική καταστροφή καθώς συμπληρώνονται και για αυτό το γεγονός 100 χρόνια.

ekdilosi_gia_tis_sfages_tis_hioy_stis_4_aprilioy_2022

Σχετικά Άρθρα