Πάνδημος γιορτασμός της Αγίας Παρασκευής

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 26/07/2017 - 06:35

Με επίκεντρο την Αγία Παρασκευή στο Καστέλλο και κέντρο του... κέντρου το εικόνισμα της Αγίας, που ήταν απ' τα πρώτα που μετέφεραν οι Μικρασιάτες παππούδες από την απέναντι ακριβώς πατρίδα της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ, στη νέα γη του Καστέλλου της Χίου, τα εγγόνια τους γιόρτασαν την μεγάλη ημέρα, με ένα έντονο συμβολισμό, αφού καλεσμένος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου ήταν ο Μητροπολίτης Σμύρνης, ο πρώτος μετά τον Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο, Βαρθολομαίος, που χοροστάτησε στον χθεσινό εσπερινό εορτασμό.

Με πάνδημη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των αρχών, μετά την λιτανεία του εικονίσματος της Αγίας ακολούθησε λιτή εκδήλωση, με ψυχή όπως πάντα τον Αγιοπαρασκευούση Σωτήρη Τζούμα, όπου η Ενωση Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας τίμησε τον Μητροπολίτη Σμύρνης, το χιώτη κορυφαίο δημοσιογράφο, ποιητή και συγγραφέα Κώστα Μαρδά και πολλούς απλούς ανθρώπους του Καστέλλου, που προσέφεραν στην κοινωνία την εργασία, την πίστη και το ήθος τους.

Ξεχώρισε το συγκρότημα "Ανατολής ίχνη" από την Θεσσαλονίκη, που χόρεψε με παραδοσιακές φορεσιές της Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αγίας, χοροστατούντος πάλι του Μητροπολίτη Σμύρνης. 

Χαιρετισμός Νήσος Μύκονος Αγία Παρασκευή Χίος

Σχετικά Άρθρα