Πιο… οικονομικό το κοινωνικό παντοπωλείο μέσω Σούπερ Μάρκετ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 17/05/2016 - 17:29

1.300 άτομα εξυπηρετήθηκαν από τον Απρίλη του 2015 έως τον Απρίλη του 2016 από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζει ο Δήμος Χίου (ανεξάρτητα δηλ. από τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ) κι όμως αυτό στοίχισε στο Δήμο, κατά 19.000 ευρώ λιγότερα, απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί.

Τον απολογισμό αυτό θα παρουσιάσει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο νέος τρόπος λειτουργίας του Κ.Π. μέσω της ανάθεσης διανομής των προϊόντων από σούπερ μάρκετ στους δικαιούχους (βάσει της κάρτας που διαθέτουν) λειτουργεί προς το συμφέρον του Δήμου.

Κι αυτό γιατί δεν μένουν αδιάθετα -όπως πριν- στις αποθήκες του προϊόντα (παρόλο που κι αυτά δίνονταν σε φορείς π.χ. συσσίτια Μητρόπολης).

Όπως προκύπτει από τα αριθμητικά δεδομένα αρκετοί από εκείνους που έχουν κάρτα δεν την χρησιμοποιούν σε όλες τις προγραμματισμένες διανομές, άγνωστο για ποιους λόγους. Έτσι από τα 72.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί με το ανάδοχο σούπερ μάρκετ να διατεθούν φέτος σε προϊόντα για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμος θα πληρώσει μόνο 53.000 ευρώ, αφού αυτήν την αξία προϊόντων προμηθεύτηκαν οι κάτοχοι της κάρτας.

 

Γ. Παπαδόπουλος - Αντ/ρχος Πρόνοιας - Πιο… οικονομικό το κοινωνικό παντοπωλείο μέσω Σούπερ Μάρκετ

Σχετικά Άρθρα