Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Πίτα με ευχαριστίες του Εργατικού Κέντρου στο Κοινωνικό φροντιστήριο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 31/01/2018 - 21:02
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου

Με την ευχή να είναι το 2018 μια καλύτερη χρονιά, αλλά και με την ξεκάθαρη θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, δια στόματος Κώστα Λίνα, έκοψε την πίτα του το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Σε μια γεμάτη αίθουσα από συνδικαλιστές, πρώην Προέδρους του φορέα, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονιά που πέρασε,  όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα για την κοινωνία.

Παράλληλα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τίμησε καθηγητές που στήριξαν με την παρουσία τους το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί μέσα στο χώρο του Εργατικού  Κέντρου και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.

pita_me_eyhes_gia_ena_kalytero_ergasiaka_2018

Η πίτα του Εργατικού Κέντρου
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ"
Δευ, 19/11/2018 - 18:37
Γιάννης Γεωργιάδης, Σμάρω Μπουλαζέρη και Κων/να Τσέλα μιλούν για τον διαβήτη

Γνώση, εκπαίδευση και μέτρο είναι αυτά που κυρίως χρειάζεται ένας διαβητικός στις μέρες μας για να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη μάστιγα που ονομάζεται διαβήτης. Την ώρα που 1 στους 11 ανθρώπους παγκοσμίως ζει με σακχαρώδη διαβήτη και η τεχνολογία έχει προσφέρει πολύ σπουδαίες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση αυτής της ύπουλης νόσου που διεισδύει όλο και περισσότερο, απόρροια και του σύγχρονου τρόπου ζωής, το τρίπτυχο γνώσης, εκπαίδευσης και μέτρου παραμένει ζητούμενο, όπως εξηγούν στην Αλήθεια TV και στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι», ο γιατρός ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος Γιάννης Γεωργιάδης, η διαβητική μητέρα Σμάρω Μπουλαζέρη και η επίσης διαβητική 9χρονη κόρη της Κωνσταντίνα, που περιγράφει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την καθημερινότητα ενός διαβητικού.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο τους τύπους διαβήτη, πώς η ασθένεια συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας, πώς περάσαμε από τον… μεσαίωνα στην… αναγέννηση, όσον αφορά τη φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου, κάτι που επιβεβαίωσε και η κα Μπουλαζέρη, η οποία διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 -που σημαίνει παντελής έλλειψη ινσουλίνης στον οργανισμό- στην ηλικία των 9 ετών και έκτοτε έμαθε να ζει η ίδια αλλά και η 9χρονη σήμερα κόρη της με αυτόν, βοηθώντας μάλιστα -και λόγω της δουλειάς της, νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Χίου- πολλούς ακόμη να δουν κατάματα το πρόβλημα, να το αποδεχθούν και να το αντιμετωπίσουν.

Η γλυκύτατη Κωνσταντίνα Τσέλα, διαγνώστηκε με διαβήτη 1 από 14 μηνών. Όπως η ίδια λέει δεν τον διάλεξε αλλά έμαθε να ζει με αυτόν, αφού θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή. Με τη βοήθεια της μητέρας της έμαθε τι σημαίνει υγιεινή διατροφή, έμαθε πόσο σημαντική είναι αυτή όχι μόνο για την ίδια αλλά για κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι υγιής, έμαθε με τη βοήθεια μίας αντλίας να ρυθμίζει το σάκχαρό της, το οποίο μέχρι τώρα δεν την εμποδίζει σε ό,τι θέλει να κάνει, αλλά της έχει δημιουργήσει την επιθυμία να γίνει επιστήμονας και να βρει λύση για τους ανθρώπους που ο οργανισμός τους δεν παράγει ινσουλίνη. Ταυτόχρονα θέλει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής που υπεραγαπά.

Ένα γεμάτο ζωντάνια παιδί που είναι σε θέση, παρά τη μικρή ηλικία του, να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του μέτρου στη ζωή μας, κάτι που ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι σε πολλούς ενήλικες παραμένει δυστυχώς ακόμη ζητούμενο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη στο ρόλο της οικογένειας και στην υποστήριξη που αυτή με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να παρέχει όταν ένα μέλος της είναι διαβητικό, κάτι που έκανε και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαβήτη να αφιερώσει όχι μόνο το 2108, αλλά και το 2019 στη σχέση διαβήτη και οικογένειας.