Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Π.Κουνιάδης:"Υπάρχει επιτροπή κυκλοφορίας;"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/08/2019 - 15:24

Τα… παράδοξα, σε επίπεδο διαγραμμίσεων και σήμανσης, κεντρικών οδών της Χίου, επεσήμανε ο εκπαιδευτής οδήγησης Παντελής Κουνιάδης τονίζοντας ότι πρόκειται για «λάθη» που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην εκπαίδευση των νέων οδηγών.

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει και από ποιους αποτελείται η επιτροπή κυκλοφορίας που πρέπει να βλέπει και να διορθώνει όλα αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους μας», ανέφερε ο κ.Κουνιάδης συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για διορθωτικές παρεμβάσεις με ελάχιστο κόστος καθώς αφορούν κυρίως διαγραμμίσεις.

«Δεν έχω καταφέρει να βρω ούτε  ένα μέλος από αυτή την επιτροπή, δεν γνωρίζω ούτε ποιος είναι πρόεδρος ούτε πότε συνεδριάζει για να καταθέσω τις απόψεις και τις θέσεις μου», τόνισε ο εκπαιδευτής οδηγών.

Σημεία όπως η διπλή λωρίδα κατεύθυνσης στο φανάρι της Φάρκαινας, η λάθος, κατά τον κ Κουνιάδη σήμανση στο δρόμο Αεροδρόμιο –Φραγκοβούνι αλλά και άλλα σημεία τόσο στο νέο περιφερειακό δρόμο, όσο και στο κέντρο της Πόλης ,αποτελούν, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή οδήγησης παγίδες άλλα και παγκόσμιες πρωτοτυπίες!!

«Ζητάω το πιο απλό» ανέφερε ο Παντελής Κουνιάδης να με ενημερώσει κάποιος αν υπάρχει επιτροπή κυκλοφορίας και πώς μπορώ να βρω ένα μέλος της να υποβάλω τις παρατηρήσεις μας», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι ένα θέμα να εξέταζε τον μήνα θα είχαν δοθεί λύσεις σε πολλά καθημερινά ζητήματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 18:09

Το έργο αποκάλυψης των μπαβέδων στην αρχή της οδού Ράλλη ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Σίγουρα προηγήθηκαν μελέτες και σίγουρα ο συντονισμός Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τεχνικών δεν είναι κάτι απλό.

Όλοι βεβαίως περιμένουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αφού σιγά – σιγά αποκαλύπτεται αυτό που βλέπουμε αιώνες σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις, ότι η κοσμοπολίτικη Χίος ήταν στρωμένη σε πολλά σημεία της με μπαβέδες, που πρέπει όλοι να αποκαλυφθούν, όπως και όλο το ιστορικό κέντρο πρέπει να πεζοδρομηθεί.

Στο μεταξύ όμως και η ζωή της πόλης και της οδού Ράλλη δεν μπορεί να σταματήσει και η ασφάλεια των οδηγών δικύκλων κυρίως, δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο.

Η εικόνα της οδού είναι χαρακτηριστική. Παρά τα… μπαλώματα με άσφαλτο ή το στρώσιμο με χαλίκι άνθρωποι κινδυνεύουν καθημερινά.

Νομίζομε ότι απαιτείται να δοθεί μια ημερομηνία λήξεως της ολοκληρώσεως του έργου, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί να ξηλωθεί για παράδειγμα όλη ο οδός Ράλλη θα την κλείσουμε την… εικοσαετία!