Πλέει προς Χίο η Aegean Cargo Sailing

Τετ, 25/05/2022 - 16:15

Ο πρώτος για φέτος καλοκαιρινός γύρος του Αιγαίου με το πανί και τον άνεμο του Aegean Cargo Sailing έχει ήδη ξεκινήσει και ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Marina Star τύπου Beneteau Oceanis 48 θα πλεύσει αύριο Πέμπτη 26/05 από τη Λέσβο προς τη Χίο, όπου θα παραμείνει για 2 ημέρες.

Το πλήρωμα του σκάφους θα περιηγηθεί σε τοπικές μονάδες παραγωγής του νησιού, με σκοπό την παραλαβή τοπικών προϊόντων για μεταφορά, την ενημέρωση των ντόπιων παραγωγών και την προώθηση εμπορικών δεσμών με άλλα νησιά αλλά και με αγορές του εξωτερικού.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, φέτος στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το συγκεκριμένο σκάφος και το πλήρωμά του, θα προσεγγίσει 22 νησιά του Αιγαίου για να συλλέξει ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα μεταφέρουν οικολογικά, με τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά, προς άλλα νησιά και την Αττική, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα.

Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης μαζί τους έχουμε ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να κάνουν τις χερσαίες μεταφορές προϊόντων, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επόμενοι προορισμοί: Ικαρία - Σάμος - Πάτμος - Λειψοί - Κάλυμνος - Αστυπάλαια - Ανάφη - Σαντορίνη - Ίος - Σχοινούσα - Πάρος - Σίφνος - Σύρος - Τήνος - Λαύριο.

Ο δεύτερος γύρος Aegean Cargo Sailing προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα