Ποίηση είναι ένα ουζερί μετά την... Λειτουργία

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην Αλήθεια ΤV με τον ποιητή Κώστα Μαρδά
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 26/07/2021 - 07:18

Ο Κώστας Μαρδάς είναι αυτό που λέμε «Μια κατηγορία μόνος του».

Ερωτευμένος με τη Χίο είναι συνειδητά παντρεμένος με την… Αθήνα, στην κορυφή της δημοσιογραφίας, εκείνος ασχολείται με την συγγραφή.

«Τα προ- Ίμια πολέμου» ίσως το πλέον δυνατό πολιτικό του βιβλίο, «έχουν πουλήσει 1000 αντίτυπα».

Και άλλα βιβλία, που αφορούν κυρίως τις Βάσεις, αλλά ειδικά αυτό που αφορά τα… Ίμια, διδάσκεται στα Πανεπιστήμια και στην σχολή Διπλωματών, αλλά ο Κώστας Μαρδάς με όλη την φυσικότητα του κόσμου, αναγνωρίζει πως γράφει για... λίγους.

Αυτό που δεν κατάλαβαν όλοι είναι ότι γράφει για τον… ίδιο, όπως κανείς εκτός ελαχίστων δεν ήξερε ότι γράφει ποιήματα από φοιτητής.

Τι είναι λοιπόν ο Κώστας Μαρδάς; Ιερό τέρας της δημοσιογραφίας, τερατώδης συγγραφέας ή ποιητής;

Τέρας… σκέτο, θα απαντούσε ο ίδιος, αν αναλογιστεί κανείς, πως εκτός των άλλων διαθέτει και πηγαίο χιούμορ, που δεν κρύβεται ούτε στους στίχους του.

Αυτή τη φορά στο ετήσιο προσκύνημα του στο…Στούντιο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ μιλάμε για ποίηση, αφού ο Κώστας Μαρδάς εξέδωσε άλλη μια ποιητική συλλογή και ετοιμάζει και τέταρτη.

Και τι δεν λέει λοιπόν ο…ποιητής Κώστας Μαρδάς στον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Απαγγέλλει ποιήματα, μιλάει για την Αγία Τριάδα της ποίησης, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο, αναλύει τι είναι ο ερμητισμός στην ποίηση, πως, που και γιατί γράφεται ένα ποίημα, αν προτιμά την ομοιοκαταληξία ή τον ελεύθερο στίχο και τέλος πως συνδυάζεται ο «ψυχρός στρατηγικός αναλυτής» Κώστας Μαρδάς, με τον ποιητή συνονόματο του, που και οι δυό είναι πάντα από το Θολοποτάμι της Χίου.

Μην χάσετε την συνέντευξη, ήδη έχετε χάσει κάτι, που το ξέρει ο ίδιος μόνο και ο Γιάννης Τζούμας. Την… δεύτερη συνέντευξη, που του έδωσε και δεν θα παίξει πουθενά, σε ένα τραπέζι εκτός Στούντιο με την βοήθεια ολίγης σούμας… Μεστών.

aytoprosopos_me_ton_kosta_marda

Ένας είναι ο Κώστας Μαρδάς

Σχετικά Άρθρα