Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ο 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εθελοντισμού «ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2019»

Τρί, 14/05/2019 - 19:29

Για 10η φορά διοργανώνεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εθελοντικής Δράσης "Νησίδες Ποιότητας".  Οι «Νησίδες Ποιότητας» διεξάγονται ανά διετία και βραβεύονται οι επικρατέστερες άτυπες ομάδες ή θεσμοθετημένες οργανώσεις πολιτών,  που έχουν να επιδείξουν εθελοντικό, συλλογικό, πρωτοποριακό, μη ευρέως γνωστό, υψηλής ποιότητας έργο, μέσα από δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η απονομή των βραβείων γίνεται, κατά παράδοση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίσημη τελετή, η δε επιλογή και παρουσίαση των νικητών, από Ελλανόδικη Επιτροπή, η οποία φέτος αποτελείται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασίλης Ράπανος, Ακαδημαϊκός, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

ΜΕΛΗ (με αλφαβητική σειρά)

Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης
Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ., Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών
Τάκης Θεοδωρόπουλος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος 
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
Ευανθία Ρεμπούτσικα, Συνθέτης
Μελίνα Ταπραντζή, Πρόεδρος της ΜΚΟ Wise Greece,
Χρήστος Χαρπαντίδης
, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

Υποψηφιότητες έως την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019.

Την αίτηση καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Πολιτών, πατώντας εδώ,  ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2107220063, emailkinpol@otenet.gr

Ζωή χαρά και κίνηση στην Εκπαιδευτική Στέγη των Καρδαμύλων του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου. Navigation the Future...Πλοηγώντας το Μέλλον!
Τρί, 18/02/2020 - 06:38

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του που συμπληρώνει φέτος, 50 χρόνια πάντα ανοδικής και επιτυχημένης πορείας με επενδύσεις σε όλο τον κόσμο, με έμφαση στους τομείς της Ναυτιλίας και της Εκπαίδευσης...γιόρτασε  ο Όμιλος Τσάκος το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020 στο ''Σπίτι της Μαρίας'' στα Καρδάμυλα μαζί με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της πρότυπης Επαιδευτικής Στέγης των Καρδαμύλων.

Ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος από την Αθήνα έστειλε τις ευχές του στη γιορτή, σ' όλους τους χαρούμενους και ελπιδοφόρους μαθητές και μαθήτριες, στο άξιο ''πλήρωμα'' της Εκπαιδευτικής Στέγης των Καρδαμύλων...αλλά και σ' όλα τα ''παιδιά του'', στο Ναυτικό Λύκειο ΤEENS, στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος και το ακούραστο προσωπικό του...καθώς και σε όλους τους προσκεκλημένους και παρευρισκομένους της εκδήλωσης.

 Όλα βαίνουν καλώς και ανθούν κι ανθίζουν αφού ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος έδωσε Πορεία και το ''Πλοίο'' ταξιδεύει σ' ολόκληρο τον κόσμο με βαπόρια και Εταιρίες και με Ναυτιλιακά Εκπαιδευτικά Συγκροτήματα, στερεωμένα με την τελευταία λέξη της γνώσης και της τεχνολογίας, αλλά και με το αγνό διαυγές και διορατικό πνεύμα του θαύματος της Ελληνικής Ναυτοσύνης, του Καρδαμυλίτη και του Χιώτη Ναυτικού που δεν ξεχνά και δεν αποχωρίζεται ποτέ τις Ελληνορθόδοξες αξίες του νησιού μας και της πατρίδας μας.

 Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος Μιχάλης Μπελέγρης, η Διευθύντρια της Μαθητικής Στέγης των Καρδαμύλων Παρασκευή Λιαδή και ο Υποδιευθυντής Μαρκέλλος Κασμάς καθώς και η Γραμματέας του Ιδρύματος Πέγκυ Μπαλέκα, καλοσώρισαν τον κόσμο που γέμισε το ''Σπίτι της Μαρίας'' απ' άκρη σ' άκρη με κίνηση και χαμόγελα.

    Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου που μετέφερε τις ευχές του, πατέρας Γεώργιος Τσαπέλας του Αγίου Νικολάου των Καρδαμύλων, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα...και αμέσως μετά τα καθιερωμένα και πρέποντα...του Χριστού...του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου...της  Στέγης...των ΤEENS...των πληρωμάτων των Βαποριών όπου γης και θάλασσας...κ.ο.κ....πρόσφερε το πρώτο κομμάτι στον Ταξίαρχο Χίου.

 Αμέσως μετά οι οικοδέσποινες της γιορτής πρόσφεραν στον καθένα από τις τοπικές Αρχές που έδωσαν όλες το παρόν, καθώς και στους Εκπαιδευτικούς της Μαθητικής Στέγης των Καρδαμύλων, ένα κομμάτι από την όμορφη Βασιλόπιτα. Στο ''Σπίτι της Μαρίας'' στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και στον εορτασμό της συμπλήρωσης των 50 χρόνων του Ομίλου Τσάκος,, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του 643 στρατοπέδου Καρδαμύλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Καρδαμύλων, ο Διευθυντής του Πυροσβεστικού Σταθμού Καρδαμύλων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων, παλαιοί Δήμαρχοι  που υπηρέτησαν τα Καρδάμυλα με αγάπη και πολύς κόσμος. Το φλουρί πέτυχε ο Καθηγητής Ναυτιλίας της Στέγης των Καρδαμύλων Σπύρος Καφρίτσας και έλαβε το όμορφο δώρο του.

 Πριν την ολοκλήρωση της γιορτής οι μαθητές των Καρδαμύλων παρουσίασαν ένα δρώμενο σχετικό με τη ζωή και τις δραστηριότητες των παιδιών στο ''Σπίτι της Μαρίας'', αλλά και σχετικό με τις σκέψεις τους και τα όνειρά τους για το μέλλον, με κεντρικό σύνθημα navigation the future...δηλαδή...πλοηγώντας το μέλλον!...

 Όμως η Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Στέγης των Καρδαμύλων δεν παρέλειψε να κάνει και μια εκτενή αναφορά στο εγγύς παρελθόν και στον πατροπαράδοτο καθιερωμένο Καρδαμυλίτικο τρόπο για τα έθιμα του χωριού στην κοπή της Βασιλόπιτας. Μίλησε ακόμα και για την ιστορία της πρώτης Βασιλόπιτας που έφτιαξε και μοίρασε ο Άγιος και Μέγας Βασίλειος.

 Μοιράστηκαν Βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκομένους, που ας μας επιτραπεί η... αδυναμία να ξεχωρίσουμε τον Μαραθωνοδρόμο μας πολυνίκη Χριστόφορο Μερούση και τα παιδιά φρόντισαν να κεραστούν όλοι από τον όμορφο μπουφέ με τις γλυκιές και αλμυρές λιχουδιές που ετοίμασε η Ζωή, η Σεφ του ''Σπιτιού της Μαρίας''.