Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Προς τους Κυβερνώντες: Αφήστε τους να πεθάνουν μασουλώντας όχι γλύφοντας

Του Δημήτρη Τσεσμετζή, συνταξιούχου Πλοίαρχου
Πέμ, 16/04/2020 - 18:09

Κύριε Μηταράκη, υπάρχουν στη Χίο μας, αλλά και σ'όλη την Ελλάδα, αρκετοί συμπατριώτες μας, συνταξιούχοι των 350€, που δεν μπορούν να... φάνε.

Όχι γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα, (άλλωστε ο κύριος Άδωνις απεφάνθη πάνω σ' αυτό!), αλλά γιατί δεν έχουν δόντια να μασήσουν. Τους έπεφταν ένα - ένα κανονικά. Θες η ηλικία, θες το ασβέστιο και η έλλειψη πολυβιταμινών 50 plus, πού μαζί με άλλα πιο αναγκαία φάρμακα δεν έφτανε η σύνταξη να αγορασθούν, έφτασαν στην ηλικία 70 plus, να έχουν δόντια zero (λες κι είναι κόκα-κόλες!)

Αλλά δεν είναι μόνο οι ζεράδες. Υπάρχουν και οι "Χιώτες", αυτοί που έχουν δύο - δύο (πάνω - κάτω). Και προσπαθούν να κόψουν ή να μασήσουν, όπως μπορούν.

Έτσι ήταν και ο κύριος Πέτρος της φωτογραφίας μας. Μέχρι που του είπε κάποιος γνωστός του, ομοιοπαθής, ότι στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) υπάρχει μια οδοντίατρος που του έβγαλε τα δόντια τρία - τρία(!) και δίχως να το καταλάβει. Και τσάμπα...

Έτσι έκανε και ο Πέτρος, που ήθελε να βάλει μασέλες αλλά φοβόταν το πόνο του βγαλσίματος. Τα έβγαλε αλλά δεν έβαλε. Γιατί; Γιατί έχει αλλάξει ο νόμος κύριε υπουργέ. Και ο γέροντας δεν δικαιούται πια μασέλες από το ασφαλιστικό του ταμείο!

Μα τόση ξεφτίλα πια; Μας είπαν να κάνουμε περικοπές και εμείς κόψαμε τις συντάξεις από τις χήρες και τις μασέλες από τους γέρους;

Σας παρακαλώ, μετά το κορωναϊό και το λαθρομεταναστευτικό, να φέρετε το θέμα αυτό στη βουλή (που έχει αρκετούς φαφούτιδες) και να το λύσετε, όπως λύσατε και το θέμα με τις χήρες. Γιατί δεν μπορούν οι συνταξιούχοι των 350 €, αν δεν έχουν και παιδιά να τους βοηθήσουν, να δώσουν 1000€ για μασέλες. (Τόσα μου είπε ότι κοστίζουν μια οδοντίατρος όταν πήγα να τη ρωτήσω, μη πιστεύοντας ότι πράγματι είχε κοπεί το παλιό αυτό δικαίωμα των συνταξιούχων αλλά και των εν ενεργεία ασφαλισμένων, μια και η ίδια γιατρός το 2012 είχε φτιάξει τις μασέλες γνωστού μου, χωρίς τη συμμετοχή του...

Μου είπε ότι το δικαίωμα καταργήθηκε ή το 2012 ή το 2013.) ...

Εγώ τι να πω; Απλώς σας λέω ότι ξέρω τουλάχιστον τρεις συνταξιούχους των 350€, ο ένας μάλιστα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 70, που η τύχη ή ατυχία το έφερε,και δεν έχουν τα χρήματα για μασέλες αλλά και δεν θέλουν βοήθεια από κανέναν, ούτε και ξέρουν ότι γράφω το παρόν κείμενο. Θα νιώθουν πολύ άσχημα με κάθε μπουκιά φαγητό που θα μασούν, να ξέρουν ότι το οφείλουν σε έρανο πρώην συμπαικτών τους, και ίσως μερικά δάκρυα τους, αλμυρίνουν τη καθημερινή άνοστη σούπα τους! Άλλωστε σιγά σιγά θα συνηθίσουν και θα νομίσουν ότι μασάνε τη σούπα, έστω και αν ξεχαρβαλωθούν οι κάτω σιαγόνες. ...

Αυτό το κείμενο σκεφτόμουν να το γράψω το Γενάρη, αλλά είχατε τόσα προβλήματα με το λαθροπροσφυγικό! Το Φλεβάρη και Μάρτη δεν μ'άφησε η σοβαρότητα της κατάστασης με το κορωναϊό, για ν'ασχοληθώ με το "γελοίο" θέμα των μασελων!

Μετά μου είπε η γυναίκα μου, ότι "γελοία θέματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν γελοίοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν να κόψουν τις μασέλες από ανήμπορους γέρους, και ότι πρέπει να το γράψω γιατί μπορεί να πεθάνουν από το κορωναϊό, μια και ανήκουν όλοι τους στις ευπαθείς ομάδες, όπως κι εσύ." ... Φάε τη γλώσσα σου της είπα, αλλά το έγραψα γιατί είχε δίκιο.

Όταν πεθάνουμε όλοι οι γέροι θα λυθεί το πρόβλημα της μασέλας (και το συνταξιοδοτικό) μέχρι οι - επιζήσαντες - 60ρηδες να γίνουν 70 plus και να τους πέσουν τα δόντια. Αλλά τότε δεν πιστεύω ότι θα έχουμε Χιώτη υπουργό να μας ξαναλύση το θέμα. ...

Υ.Γ. Και να βάλετε όριο σύνταξης έως τα 1000€. Και μόνο για μασέλες. Μη πλακώσουν οι φαφούτιδες βουλευτές και τροποποιήσουν το νόμο για να βάλουν φυτευτά!!!

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 10:34

Τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της κατάστασης με την Τουρκία αλλά και τους φόβους του σχετικά με ένα «ατύχημα» που μπορεί να προκληθεί από τον πόλεμο νεύρων που διεξάγεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εξέφρασε στο «Ράδιο Αλήθεια» ο αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας.

Ο κ. Δρίβας χαρακτήρισε ως ένα «παιχνίδι ψυχολογικών επιχειρήσεων» τις κινήσεις Ερτογάν, χαρακτηρίζοντας τις «ημιπαράφρονες», ενώ υπερασπίστηκε με επιχειρήματα την στάση που κρατάει η Ελλάδα.

«Το Οruc Reis», μπορεί να βρίσκεται πάνω από την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα καθώς δεν υπάρχει οριοθετημένη ΑΟΖ», ανέφερε ο κ. Δρίβας συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολιτικό πλοίο που δεν μπορείς να το βυθίσεις».

«Η Ελλάδα κάνει πολύ καλά και παρακολουθεί με ψυχραιμία την κατάσταση», τόνισε ο αντιστράτηγος ε.α.

Την εκτίμηση ότι σε ένα πόλεμο νεύρων, όπως χαρακτήρισε όλο το σκηνικό που διαμορφώνει η Τουρκία  στον νοτιοανατολικό Αιγαίο, μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα που θα πυροδοτήσει ένταση, κατέθεσε ο κ. Δρίβας υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή είναι μεγάλος.

Πάντως ο αντιστράτηγος ε.α δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολλά, εσωτερικά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τούρκος  πρόεδρος συμπληρώνοντας με νόημα ότι η Ελλάδα έχει σαφή υπεροχή!