Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές: Το 22% στη Χίο είναι παιδιά

Τετ, 22/05/2019 - 10:55

Μικρότερος από την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο ήταν ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που έφτασαν την εβδομάδα από 13 -19 Μαϊου στη Χίου.

Συμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ήρθαν 111 άτομα, έναντι 188 πέρσι. Ωστόσο σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των διαμενόντων στο νησί, φτάνοντας στους 1.750 με τους περισσότερους να είναι από την Παλαιστίνη και το Ιράκ, ενώ το 22% είναι παιδιά.

Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο του οργανισμού δημοσιεύεται σε μορφή pdf.

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.