Σ. Μιχάλα για αυριανή κινητοποίηση: Όσο έχω φωνή θα διεκδικώ κι ας μ' έχουν βαρεθεί

Παρ, 17/06/2022 - 15:58

Η αυριανή κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Χίου δεν αφορά μόνο τα άτομα με αναπηρία, αφορά όλους μας, γιατί κανένας δεν ξέρει πότε θα βρεθεί στην ανάγκη και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υπηρεσιών υγείας, παιδείας, ή ακόμη και για τη διαβίωσή του, με δεδομένη την έκρηξη της ακρίβειας, ανέφερε σήμερα μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ αλλά και της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου, Σοφία Μιχάλα.

"Μπορεί να με έχουν βαρεθεί να λέω συνεχώς τα ίδια αλλά θα συνεχίσω να διεκδικώ, όσο έχω φωνή, γιατί δυστυχώς η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Ήμουν νιος και γέρασα και ακόμα παλεύουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει το κέντρο αποκατάστασης, το παλιό ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ", τόνισε η Σοφία Μιχάλα και θύμισε ότι το κτήριο στεγάζει δομές εκπαίδευσης, που βρήκαν εκεί στέγη προσωρινά... εδώ κι αρκετά χρόνια, το στελεχιακό δυναμικό του κέντρου αποκατάστασης, που περιορίζεται πλέον στο 1/4 των χώρων, αποδυναμώνεται (έχει μόνο 4 εργαζόμενους) και την ίδια στιγμή άτομα, που θα μπορούσαν να κάνουν αποκατάσταση στη Χίο, αναγκάζονται να φύγουν -με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους συνοδούς- σε άλλα κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

"Πόσο θα πρέπει να περιμένουμε και να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση;", σχολίασε η Σοφία Μιχάλα και αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομείο και κέντρα υγείας).

που δυσχεραίνει περισσότερο τη ζωή των ΑμεΑ. κύμα ακρίβειας για τα ειδικά σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στοπεριμένουν από το Δήμο Χίου ανακοινώσεις για την πορεία του κτιριολογικού προγράμματος, θύμησε ότι ακόμη στο θέμα ειδικής εκπαίδευσης.

 

Σχετικά Άρθρα