Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/01/2020 - 22:08

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7.55 μ.μ. στην Ανατολική Τουρκία κοντά στην επαρχία Έλαζιγ.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Τουρκίας. 

Τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή, δίχως μέχρι στιγμής να υπάρχει εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.

Ήταν ένας μεγάλος σεισμός ο οποίος ήταν αρκετά επιφανειακός και πιθανότατα θα έχουμε μεγάλες ζημιές» ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. 

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία και ο Λίβανος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.
Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

 

newsbeast.gr_-_thymata_apo_ton_ishyro_seismo_stin_toyrkia

Σχετικά Άρθρα