Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

ΣΕΣΝΟΧ:"Η Κυβέρνηση κορόιδεψε τους επικουρικούς συμβασιούχους"

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/07/2018 - 15:09

 

Κινητοποίηση- διαμαρτυρία πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου Χίου με αφορμή την τελευταία εξαγγελία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία 70 με 80 συμβασιούχοι επικουρικοί θα βρεθούν στην ανεργία το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Πρόκειται για μια κοροϊδία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας  ότι «μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 η κυβέρνηση έλεγε ότι θα μονιμοποιηθούν».

«Έχουμε εργαζομένους επικουρικούς που εργάζονται μέχρι και 5 χρόνια καλύπτοντας  βασικές ανάγκες σε διάφορες ειδικότητες , που εκπαιδεύτηκαν, έμαθαν και τώρα σε μια νύχτα τους πετάνε έξω», τόνισε ο κ.Λαμπαδοχυτός συμπληρώνοντας  ότι οι πλειοψηφία των εργαζόμενων αυτών ανήκει στην «δύσκολη» , για εύρεση εργασίας, ηλικία  άνω των 45 ετών.

Η διαταξη αυτή , επηρεάζει όχι μόνο τους επικουρικούς  συμβασιούχους εργαζόμενους  αλλά και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου , σύμφωνα με τον ΣΕΣΝΟΧ, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό.

«Έχουμε επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία  χρόνια σαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου»,  ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΧΟΝ, καταλήγοντας ότι «κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα θέματα υγείας».

«Έχουμε δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια», ανέφερε η Κυριακή Ντούλη που εργάζεται μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ  1μιση χρόνο ως τραυματιοφορέας.

«Δυστυχώς θα μείνουμε πάλι ξεκρέμαστοι», τονίζει με πίκρα η κ.Ντούλη, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε εργαζόμενοι άνω των 45 και 50 ετών, πού θα πάμε;»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 17:58

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων - Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.

Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.