ΣΕΣΝΟΧ:"Η Κυβέρνηση κορόιδεψε τους επικουρικούς συμβασιούχους"

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 03/07/2018 - 15:09

 

Κινητοποίηση- διαμαρτυρία πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείου Χίου με αφορμή την τελευταία εξαγγελία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία 70 με 80 συμβασιούχοι επικουρικοί θα βρεθούν στην ανεργία το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Πρόκειται για μια κοροϊδία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, συμπληρώνοντας  ότι «μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 η κυβέρνηση έλεγε ότι θα μονιμοποιηθούν».

«Έχουμε εργαζομένους επικουρικούς που εργάζονται μέχρι και 5 χρόνια καλύπτοντας  βασικές ανάγκες σε διάφορες ειδικότητες , που εκπαιδεύτηκαν, έμαθαν και τώρα σε μια νύχτα τους πετάνε έξω», τόνισε ο κ.Λαμπαδοχυτός συμπληρώνοντας  ότι οι πλειοψηφία των εργαζόμενων αυτών ανήκει στην «δύσκολη» , για εύρεση εργασίας, ηλικία  άνω των 45 ετών.

Η διαταξη αυτή , επηρεάζει όχι μόνο τους επικουρικούς  συμβασιούχους εργαζόμενους  αλλά και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου , σύμφωνα με τον ΣΕΣΝΟΧ, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό.

«Έχουμε επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία  χρόνια σαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου»,  ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΣΧΟΝ, καταλήγοντας ότι «κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα θέματα υγείας».

«Έχουμε δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια», ανέφερε η Κυριακή Ντούλη που εργάζεται μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ  1μιση χρόνο ως τραυματιοφορέας.

«Δυστυχώς θα μείνουμε πάλι ξεκρέμαστοι», τονίζει με πίκρα η κ.Ντούλη, συμπληρώνοντας ότι «είμαστε εργαζόμενοι άνω των 45 και 50 ετών, πού θα πάμε;»

i_kyvernisi_koroidepse_toys_epikoyrikoys_symvasioyhoys

Σχετικά Άρθρα