Στέφανος Τσίγκος για μεταφορά μαθητών από Λαγκάδα και Κουρούνια: "Να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για φαστ - τρακ διαδικασίες"

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 30/10/2018 - 14:34
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ο κανόνας πρέπει να έχει εξαιρέσεις και οι περιπτώσεις που αφορούν μεταφορές μικρών ομάδων μαθητών, είτε πρόκειται για εκείνους της Λαγκάδας, είτε για εκείνους των Κουρουνίων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με διαδικασίες "φαστ τρακ".

Για όσους γνωρίζουν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Στέφανο Τσίγκο και τις πολιτικές πεποιθήσεις του, η αναφορά και μόνο στη συγκεκριμένη ορολογία, θα ήταν αδιανόητη, όμως και σ'αυτήν την περίπτωση ισχύει η... εξαίρεση, αφού τοποθετούμενος για το ζήτημα που ταλανίζει τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες στο νησί μας, επισήμανε ότι η πολιτεία οφείλει νομοθετικά να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις.

Ο ίδιος εντοπίζει το πρόβλημα στην γραφειοκρατία και στον τρόπο και χρόνο που επιλέγεται για να γίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών .

"Δεν μπορεί κάθε δύο χρόνια, μέσα στον Φλεβάρη να δημοπρατούνται τα δρομολόγια, ενώ ακολουθούν αλλαγές σε σχολικές δομές, όπως η δική μας στη Συκιάδα - Λαγκάδα που συγχωνεύτηκε γιατι η πολιτεία το επιθυμούσε και τελικά η ίδια δεν φρόντισε να δώσει έγκαιρα λύση στην μεταφορά των 17 παιδιών από την Λαγκάδα", ανέφερε ο κ. Τσίγκος στο Ράδιο "Α". επισημαίνοντας ότι θα πρεπε γ'αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχουν ευέλικτες λύσεις ανάθεσης του μεταφορικού έργου.

Σημειώνεται ότι από χθες τα παιδιά από το σχολείο της Λαγκάδας μεταφέρονται με ευθύνη των γονέων στο σχολείο της Συκιάδας γιατί η εμβαλωματική λύση - με προθεσμία- που είχε δώσει ο δήμος στα πλαίσια συνεργασίας του με το ΚΤΕΛ, έληξε. Επίσης και τα δύο παιδιά από τα Κουρούνια από την περασμένη Παρασκευή μεταφέρονται στην Βολισσό από τον πατέρα τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα