Στειρώστε τα κατοικίδιά σας

Ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου
Τρί, 15/11/2016 - 15:16

Πέρασαν δύο χρόνια από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 όταν μία κάτοικος της οδού Κοντογιάννη 4 τηλεφώνησε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου για να καταγγείλει ένα μακάβριο περιστατικό. Είπε πως ανήλικος, ηλικίας περίπου οκτώ χρονών, σκότωσε μία γάτα μικρής ηλικίας και τραυμάτισε μία άλλη στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Η μάρτυρας βγήκε από το διαμέρισμα της από τις στριγκλιές των ζώων και όταν την είδε ο ανήλικος τράπηκε σε φυγή.

  Λίγο αργότερα έφτασαν στο χώρο μέλη του Συλλόγου και αντίκρισαν αίματα σε τοίχους, στο δάπεδο και σε βαθμίδες του κλιμακοστασίου της οικοδομής. Μία πραγματική σκηνή ειδεχθούς εγκλήματος. Ένα άσπρο γατί με μαύρη ουρά, μικρής ηλικίας, ήταν νεκρό με αίματα στη μύτη και στο στόμα, σπασμένη γνάθο και βγαλμένη την κόρη του ματιού του. Από τα πολλά, διαφορετικά και σε απόσταση σημεία όπου υπήρχε αίμα ο δράστης πρέπει να κυνήγησε το ζώο που προσπαθούσε να σωθεί, να το έπιασε και να τελείωσε το αποτρόπαιο έργο του.

  Άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας επιβεβαίωσαν όσα είπε η μάρτυρας και υπέδειξαν τη θέση στη σκάλα όπου φοβισμένο, αιμόφυρτο και σε κατάσταση σοκ βρισκόταν το δεύτερο γατί, ομοίως μαυρόασπρο. Έδειξαν επίσης ένα άδειο κουτί με το οποίο ο ανήλικος είχε μεταφέρει τα γατιά στην οικοδομή. Το κουτί προερχόταν από κατάστημα πώλησης ζώων.

  Η Αστυνομία βρήκε τον δράστη και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά ένα ζώο βρήκε μαρτυρικό θάνατο από έναν ανήλικο με βάρβαρα ένστικτα.

  Όλη αυτή η κτηνωδία συνέβη διότι κάποιος που δεν είχε στειρώσει τη γάτα του και δεν επιθυμούσε τα γατάκια της τα παράτησε σε ένα pet-shop για να χαριστούν στον πρώτο περαστικό όπως φάνηκε. Δυστυχώς, ο πρώτος περαστικός υπήρξε ο βασανιστής και δολοφόνος τους.

  Η εγκατάλειψη σε απομακρυσμένα μέρη, σε σπίτια φιλόζωων ή σε καταστήματα κατοικιδίων δεν είναι λύση. Ο μόνος τρόπος για να μειωθούν τα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων είναι η στείρωση.

Σχετικά Άρθρα