Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Στην πίτα της ΠΕΠΕΝ ο Αργύρης Χατζελένης

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/02/2020 - 16:37

Στην κοπή τής πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΠΕΝ (Πανελληνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού) έδωσε το παρών και ο Αργύρης Χατζελένης, Πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, εκπροσωπώντας παράλληλα την ΑΕΝ πλοιάρχων Οινουσσών, στην οποία υπηρετεί ως καθηγητής ναυτικών μαθημάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ .

Κατά την τελετή απονεμήθηκε από τόν πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Μ. Τσικαλάκη,  τιμητική διάκριση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ.κ.Δωρόθεο, δόθηκαν έπαινοι  στους πλοιάρχους Ε.Ν πάσης τάξεως που διέσωσαν ανθρώπινες ζωές ανά τον κόσμο τό έτος 2019 ,  στους πλοιάρχους Ε.Ν πάσης τάξεως που αρίστευσαν στις προαγωγικες εξετάσεις στο ΚΕΣΕΝ και σε τέκνα πλοιάρχων που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 06:45

Ο χάρος βγήκε παγανιά τις τελευταίες μέρες στα Θυμιανά και άρχισε να παίρνει συγχωριανούς… Έτσι χτες το πρωί ήρθε η σειρά του Παντελή Σωτηρίου στα 91 χρόνια του που αντιμετώπιζε αρκετά κινητικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό…

   Ενας Παντελής που πρόσφερε πολλά στο χωριό  από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε και υπηρέτησε σε πολλά τέτοια μετερίζια…

   Διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος της πάλαι ποτέ Κοινότητας Θυμιανών για δύο τετραετίες (1986-1990 και 1990-1994) και μάλιστα επιτελώντας ουσιαστικό και σημαντικό έργο. Με πολύ μεγάλη αγάπη και με συνεχή εγρήγορση και πολλά τρεξίματα αλλά και με εντιμότητα.

   Επί πολλά χρόνια διατηρούσε παντοπωλείο στο Καρούλι, ήταν ο φύλακας άγγελος του μοναστηριού των Αγίων Αναργύρων και του ξωκλησιού του Προφήτη Ηλία αλλά και του ομώνυμου δασικού πυρήνα,  ενώ υπηρέτησε και ως επίτροπος επί πολλά χρόνια την εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου.

   Ήταν ένας άνθρωπος που πάντα είχε ως  πρώτιστο καθήκον την προσφορά στο χωριό, στο οποίο επιτέλεσε έργο, και στους συγχωριανούς του και γι αυτό και η μνήμη του θα γραφτεί στην ιστορία.

   Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον Άγιο Ευστράτιο.  

Δ. Φρεζούλης