Στις 3 μ.μ. ανακοινώσεις για άρση μέτρων στους εμβολιασμένους

Τετ, 06/10/2021 - 11:13
Αβεβαιότητα και ανησυχία στην επανεκκίνησης της οικονομίας

Την άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Από τις 10:00 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Όπως έγινε γνωστό, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 15.00 από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Ουσιαστικά δρομολογείται η άρση περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους που σημαίνει κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, όπου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00. Το σχέδιο εξετάζει επίσης να επιτραπεί στους κλειστούς χώρους διασκέδασης οι εμβολιασμένοι να παραμένουν όρθιοι, με μουσική και χορό.

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, δεν προβλέπεται να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα πιεστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Το ξεκαθαρίζω. Δεν είναι φιλοσοφία ότι κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι δεν ευνοούνται.

Τα μέτρα που υπάρχουν και για τους ανεμβολίαστους είναι επαρκή», σημείωσε εξηγώντας πως εκεί που βρίσκονται εμβολιασμένοι μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο καθεστώς ελευθερίας.

Όπως είπε, όπου υπάρχουν περιοχές ή χώροι στους οποίους βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι θα πρέπει ο άνθρωπος αυτός να έχει περισσότερη κανονικότητα.

Από εκεί και πέρα στις μεικτές περιοχές, στους μεικτούς θα παραμείνουν μέτρα και θα αναζητηθούν όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα μέτρα, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα