Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Στο Δήμο και το “μπαλάκι” των μεταναστών

Θα στεγαστούν στην αίθουσα πίσω από την παλιά Πυροσβεστική
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 01/07/2014 - 15:33
Γιάννης Αργυράκης, Λιμεναρχείο

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Χίου καλείται “να βγάλει το φίδι από την τρύπα” καθώς η Πολιτεία γενικώς, συντονίζεται...Έτσι ο Δήμαρχος παραχωρεί με απόφαση του για δυο μήνες το Δημοτικό κτίριο, πίσω από το παλιό κτίριο της Πυροσβεστικής στην οδό Δημοκρατίας, ώστε να στεγαστούν προσωρινά, οι πρόσφυγες, που έρχονται κατά κύματα. Ο Λιμενάρχης μου υποσχέθηκε, είπε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ότι θα προσέχουν το χώρο, στον οποίο θα στεγαστούν γυναικόπαιδα από τη Συρία. Απορώ όμως, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, οι άλλοι κρατικοί και κυβερνητικοί φορείς, που είναι; Εδώ βλέπετε το μπαλάκι γύρισε πάλι εκατό πόδια και κατέληξε… στο Δήμο, σχολίασε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία του Λιμενάρχη, μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων, που απέφυγαν επιμελώς το... πικρό ποτήρι.

 

Δευ, 06/07/2020 - 18:02

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 7/7/2020   ημέρα Τρίτη και μέχρι 8/7/2020 ημέρα Τετάρτη  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα και τα μελίσσιά τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Τρίτη 7/7/2020 στις περιοχές Μερσινίδι, Ράχτης, Δασκαλόπετρα, Αγ. Μάρκος, Ερυθιανή

 

Τετάρτη 8/7/2020 στις περιοχές Ερυθιανή, Αγ. Μακάριος, Πρ.Ηλίας, Αγ.Ισίδωρος, Κλειδού

 

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι από τις 9/7/2020   ημέρα Πέμπτη και μέχρι 11/7/2020 ημέρα Σαββάτο  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Πέμπτη 9/7/2020 στις περιοχές Αγ. Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου, Φραγκοβούνι.

 

Παρασκευή 10/7/2020 στις περιοχές Βαρβάσι, Ευρετή, Σπηλάδια, Αεροδρόμιο, Καστρομηνά, Γιαλούρικα, Παν. Βοήθεια.

 

Σαββάτο 11/7/2020 στις περιοχές Γρου, Λολόδεντρα, Λατόμι, Αγ. Λουκάς, Λιβάδια, Λέτσαινα, Κοφινάς.