Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Στο Πυργί μεγάλη ομάδα προσφύγων - μεταναστών

Παρ, 06/03/2020 - 12:12
Επανειλημμένες προσπάθειες εισόδου μεταναστών και αποτροπής τους από το Λιμενικό Σώμα

Χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η οποία πλέον γίνεται μόνο από το Υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του Πυργίου, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι στο βενζινάδικο του χωριού έφτασε ομάδα 25 προσφύγων και μεταναστών, που κατά δήλωσή τους αποβιβάστηκαν σε δύσβατη ακτή μαζί με άλλα άτομα.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διήμερο οι αφίξεις από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας ήταν μηδενικές. 

Τις τελευταίες ώρες είχαν καταγραφεί δύο μόνο περιστατικά  ένα με 17 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στην Κω από το λιμενικό και πιπλέον, 41 άτομα  που αποβιβάστηκαν σε περιοχή της Λέσβου, όπου συνελήφθη και ο διακινητής που τους μετέφερε.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 12:18

Για μια ακόμη χρονιά η Χίος... μούλιασε, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χίου, από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα στους βροχομετρικούς σταθμούς της Χίου το ύψος βροχής, κατά μέσο, όρο ξεπερνά τα 85 εκατοστά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έχει υπερβεί το ένα μέτρο.

Οι πιο βροχεροί μήνες ήταν οι Δεκέμβρης, Φλεβάρης και Μάρτης, σύμφωνα με τον γεωπόνο της Δ/νσης, Σίμο Καραολάνη, ενώ οι βροχές του Μάη και του Ιούνη τείνουν να καθιερωθούν τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν αναλυτικά οι σταθμοί και το ύψος βροχής σε εκατοστά:

Νέα Μονή 117, Καρυές 91, Καρδάμυλα 98, Άγιοι Σαράντα 81, Βαβύλοι 106, Πυργί 67, Πόλη Χίου 83, Μεστά 78, Βολισσός 84, Νένητα 74 και Καρδαμάδα 75.