Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Συλλογή τροφίμων για ανέργους

Δευ, 04/08/2014 - 20:38

Το Σάββατο 9 Αυγούστου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου οργανώνει συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενισχύοντας τους ανέργους και τις οικογένειες τους. Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Χίου να στηρίξουν και πάλι το Καλάθι του Ανέργου προσφέροντας τη βοήθεια τους στο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάνθρωποι μας.

Είναι η 5η φορά που οργανώνουμε τη συλλογή ειδών διατροφής στη Χίο και ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που με έμπρακτο τρόπο εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι βλέπουμε τις ζωές μας να υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα.

 Αλληλεγγύη είναι η ειλικρινής διάθεση προσφοράς προς όσους έχουν ανάγκη, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα. Όπως έχουμε πει δημόσια και στο παρελθόν βοηθάμε ο ένας τον άλλο και στηρίζουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προσπαθώντας να αλλάξουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Και όλα αυτά συλλογικά και με τις δικές μας δυνάμεις με στόχο να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα απέναντι στη βία της εξαθλίωσης και την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας. Όλοι εμείς που ως εργαζόμενοι και άνεργοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει κρίση και ποιοι επωφελούνται από τις δυσκολίες που περνάμε.

 Το Σάββατο λοιπόν 9 Aυγούστου θα είμαστε έξω από τα super markets του νησιού ενημερώνοντας τον κόσμο και μαζεύοντας τρόφιμα για το Καλάθι του Ανέργου.

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου θα γίνει η διαλογή και τακτοποίηση των τροφίμων σε σακούλες και

Την Τρίτη 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η διανομή των αγαθών στον χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 6.00μμ.

Ο αριθμός των ανέργων που έχουν ήδη εγγραφεί στη λίστα των δικαιούχων είναι αρκετά μεγάλος.

Γι’ αυτό τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν ανά οικογένεια ώστε να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου