Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Συν 500 ευρώ απ' την Περιφέρεια στους αγροτικούς γιατρούς

Τετ, 27/05/2015 - 18:40

Δεδομένης τη έλλειψης γιατρών και της ανάγκης ιατρικής κάλυψης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, η Περιφερειάρχης  Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε απαντητική επιστολή στη 2η ΥΠΕ σε σχέση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις επικουρικών και αγροτικών ιατρών για την κάλυψη των κενών θέσεων σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με την αριθ. 28/02.04.2015 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προτίθεται να παρέχει δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση ανερχόμενη σε ποσό έως 500 ευρώ το μήνα, ως πρόσθετο κίνητρο και για όλο το χρονικό διάστημα που θα υπηρετεί ο ιατρός στο εκάστοτε νησί για τις παρακάτω θέσεις που πρόκειται να προκηρυχθούν:

 

Α. ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

 

Α/Α 

ΦΟΡΕΑΣ 

ΑΡΙΘΜΟΣ 

ΘΕΣΕΩΝ 

1

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ (Α)

του ΠΕΔΥ ΚΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΓΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

1

2

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΑΓΙΑΣΣΟΥ (Γ)

του ΠΕΔΥ-ΚΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ (ΓΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

1

3

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΣΙΓΡΙΟΥ (Α)

του ΠΕΔΥ-ΚΥ ΑΝΤΙΣΣΑΣ (ΓΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

1

4

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΘΥΜΑΙΝΑΣ (Α)

του ΓΝ ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

1

5

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑΣ (Α)

του ΠΕΔΥ ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

1

6

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Α)

του ΠΕΔΥ-ΚΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ (ΓΝ ΣΑΜΟΣ)

1

7

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΨΑΡΡΩΝ (Α)

του ΠΕΔΥ-ΚΥ ΠΥΡΓΙΟΥ (ΓΝ ΧΙΟΣ)

1

8

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΚΛΕΙΟΥΣ (Α) του ΠΕΔΥ-ΚΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (ΓΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

1

9

ΠΕΔΥ-ΠΙ ΚΑΡΚΙΝΑΡΓΙΟΥ – ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

1

 

 

 

 

 

Β. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Α/Α 

ΦΟΡΕΑΣ 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 

ΑΡΙΘΜΟΣ 

ΘΕΣΕΩΝ 

1

ΠΠΙ ΨΑΡΑ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΓΕΝ.ΙΑΤΡ.

1

2

ΠΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΓΕΝ.ΙΑΤΡ.

1

3

ΠΠΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΓΕΝ.ΙΑΤΡ.

1

4

ΠΠΙ ΘΥΜΑΙΝΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΓΕΝ.ΙΑΤΡ.

1

5

ΠΠΙ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Η ΓΕΝ.ΙΑΤΡ.

1

 

Στην επιστολή της η Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν και οι ακόλουθες τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια προτίθεται να επιδοτήσει:

 

  1. Π.Ι. Καρδαμύλων (ΧΙΟΣ)
  2. Π.Ι. Βολισσού (ΧΙΟΣ)
  3. Π.Ι. Άγρας (ΛΕΣΒΟΣ)

 

Η Περιφέρεια Βορείου είναι η πρώτη Περιφέρεια που αξιοποιεί τη δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος, με στόχο τα νησιά να αποτελέσουν επιλογή για τους γιατρούς και έτσι να γίνει πράξη η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων τους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Εθνικού Σχεδίου Δράσης ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα!
Σάβ, 06/06/2020 - 21:10

 

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων – Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.