Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Τα αγροτικά ιατρεία έχουν πεθάνει

Η αντίδραση Χιώτη γιατρού στα... κίνητρα του υπ. Υγείας σε γιατρούς, να υπηρετήσουν σε ακριτικές περιοχές
Δευ, 04/08/2014 - 19:32

 Κίνητρα για τη στελέχωση των υγειονομικών δομών των ακριτικών και άγονων περιοχών της χώρας παρέχει το υπουργείο Υγείας στους επικουρικούς γιατρούς, με υπουργική απόφαση. Όσοι λοιπόν γιατροί, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά χρόνια από την κτήση του τίτλου ειδικότητας μπορούν να υπηρετήσουν ως επικουρικοί στις δομές υγείας (αγροτικά ιατρεία, κέντρα υγείας, νοσοκομεία) των 47 νομών της χώρας που με υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκαν, είτε εξ ολοκλήρου, είτε εν μέρει, ως άγονοι και προβληματικοί.

Τα κίνητρα αυτά μπορεί να είναι ικανά να φέρουν γιατρούς ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Χίου όχι όμως και γιατρούς γενικής ιατρικής στα αγροτικά ιατρεία, εκτιμά ο γιατρός του κατ’ όνομα πολυδύναμου ιατρείου της Βολισσού, Αδαμάντιος Σκούφαλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα αγροτικά ιατρεία έτσι όπως τα ήξερε ο κόσμος, έχουν πεθάνει και χρειάζεται αλλαγή στο σύστημα της περιφερειακής ιατρικής κάλυψης με καλύτερη οργάνωση και ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι ότι το Πολυδύναμο της Βολισσού, διαθέτει εκτός από τον κ. Σκούφαλο, έναν μόνο αγροτικό γιατρό και οι εφημερίες που μπορούν βάσει της υπάρχουσας στελέχωσης να βγουν είναι 14 το μήνα!

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 05/04/2020 - 06:32

Να γίνεται έλεγχος σε όσους κυκλοφορούν ζητά η συμπολίτισσα Άννα Στραβελάκη με την παρακάτω επιστολή:

Χθες το απόγευμα η παραλιακή Βροντάδου και αεροδρομίου ήταν σαν να είχαμε πανηγύρι. Τα περιπολικά υπήρχαν, με μόνη διαφορά πως δεν έκαναν ελέγχους.
Τι γίνεται, γιατί, όλοι τώρα βγήκαν να αθληθούν;
Ας το επισημάνει κάποιος στους αρμόδιους.
Ας δούμε επιτέλους την πραγματικότητα και να μας συνετίσουν αφού εμείς από μόνοι μας δεν μπορούμε.

Ευχαριστώ πολύ,

Μια παρατήρηση από μια απλή κάτοικο που σέβεται τους συνανθρώπους της!