Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Τα φιλοζωϊκά Σωματεία ευχαριστούν τον Δήμο Χίου

Δευ, 29/06/2020 - 19:51

Ένας μεγάλος σκόπελος κατάφερε να ξεπεραστεί για τα δύο φιλοζωικά σωματεία της Χίου, την «Κιβωτό του Θοδωρή» και τον «Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου», προς το παρόν, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και ειδικά του Αντιδημάρχου κ. Κλιαμενάκη, υπευθύνου για τα αδέσποτα στο δήμο μας.

Ο κ. Κλιαμενάκης με την επιμονή, ευγένεια και αποφασιστικότητα που τον διακρίνει κατάφερε να πάρει την έγκριση της εταιρείας Seajets, έτσι ώστε τα ζώα του Δήμου προς υιοθεσία να μπορούν να ταξιδεύουν απρόσκοπτα μέχρι το Λαύριο με το πλοίο AquaBlue που κάνει το δρομολόγιο μεταξύ Μεστών και Λαυρίου.

Στην πρώτη απόπειρα αποστολής ζώων το πλήρωμα του AquaBlue έδειξε κατανόηση και βοήθησε πολύ, τόσο στην τοποθέτηση των ζώων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όσο και κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δημοτική Αρχή η οποία από την αρχή της θητείας της κράτησε την υπόσχεση της για αμέριστη βοήθεια στα Ζωοφιλικά Σωματεία του νομού, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί Δήμοι της Ελλάδος ενάντια στην υπάρχουσα νομοθεσία αδιαφορούν επιδεικτικά για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των αδέσποτων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην εταιρεία Seajets που βοήθησε στην μεταφορά προς υιοθεσία εκτός Χίου, των αδέσποτων ζώων και ευελπιστούμε και η εταιρεία BlueStar να συνδράμει αναλόγως ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά, εκτός Χίου των προς υιοθεσία αδέσποτων ζώων και από το λιμάνι της Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 14:56

Ένα νέο διοικητικό Συμβούλιο θα πιάσει …δουλειά στον κυνηγετικό Σύλλογο Χίου «Η Άρτεμης» από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή με την συμμετοχή όμως να είναι μειωμένη.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Μεννή μόλις 200 άτομα προσήλθαν στις κάλπες ενώ ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει ταμειακός εντάξει γύρω στα 1500 μέλη.

Ειδικότερα στο νέο συμβούλιο εκλέγονται οι: Μικούδης Αντώνης, Ζωφός Ηρακλής, Μπουμπάρης Εμμανουήλ, Γεωργούλης Γεώργιος, Ζαφειράκης Κωνσταντίνος, Καμαράδος Στέλιος, Καλαμπαλίκης Χρήστος και Χαζάκης Μιχάλης.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Μεννή, αναμένεται ο ορισμός του ταμεία και του 9ου μέλους του συμβουλίου από το Δασαρχείο Χίου, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή, προκειμένου να  συγκροτηθεί σε σώμα το συμβούλιο.