Τα βρήκαν με το γιατρό στα Καρδάμυλα

Το αποτέλεσμα συλλογικής δράσης των φορέων
Σάβ, 11/10/2014 - 06:40

Η πενταμελής επιτροπή που εκλέχτηκε από τη συνέλευση των συλλόγων και των φορέων των Καρδαμύλων για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος των προβλημάτων που αφορούν στην υγεία στα Καρδάμυλα ενημερώνει ότι:

Οι επαφές που είχε με το Διοικητή Κέντρο Υγείας Πυργίου, το  Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Ταξίαρχο, το Δήμαρχο Χίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τον Αντιδήμαρχο Καρδαμύλων και την Τοπική Ενότητα Καρδαμύλων, με τους οποίους είχε άριστη συνεργασία απέφερε αποτελέσματα.

α) Ο δεύτερος ιατρός μετά από εικοσαήμερη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Χίου θα βρίσκεται στο πολυδύναμο ιατρείο περίπου στα μέσα Νοεμβρίου.

β) Η νοσοκόμα έχει επιτρέψει στα καθήκοντά της και στις άδειες η θέση της θα αναπληρώνεται.

γ) Ο δήμος παραχωρεί δωρεάν σπίτι διαμονής για τους δύο γιατρούς στα διαμερίσματα της δωρεάς των αδελφών Γεμέλου.

δ) Ο δήμος θα παραχωρήσει άδεια στους εθελοντές οδηγούς να χρησιμοποιούν το ασθενοφόρο.

ε) Ο Διοικητής του Νοσοκομείου θα διαθέσει μία ομάδα γιατρών για την κατάλληλη εκπαίδευση εθελοντών ώστε να συνεπικουρούν το γιατρό σε περιπτώσεις διαμετακομιδής ασθενών στο Νοσοκομείο.

στ) Ο Ταξίαρχος Χίου θα μας διαθέσει το ασθενοφόρο με τον οδηγό του 643 σε περίπτωση ανάγκης. Με την κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού στο 643, θα μπορούν να εξυπηρετούνται έκτακτα περιστατικά, ελλείψει γιατρού. Τέλος πρότεινε να επισκέπτονται το Πολυδύναμο Ιατρείο Καρδαμύλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στρατιωτικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Σχετικά Άρθρα