"Θα μας βρει μπροστά της η Περιφέρεια αν προχωρήσει η παράκαμψη του Χαλκειούς"

Την αντίθεση τους στο έργο κατέθεσαν κάτοικοι και Τ.Σ του οικισμού
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 27/09/2022 - 13:58

Την αντίθεση τους στην δημιουργία του Περιφερειακού δρόμου Χαλκειούς, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Τ.Κ Βασίλης Βίγκας και εκπρόσωποι κατοίκων.

«Η παράκαμψη του Χαλκειούς που σχεδιάστηκε πριν από 20 χρόνια δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τον οικισμό του σήμερα», ανέφερε ο κ. Βίγκας προσθέτοντας  ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ένα δρόμο που απαλλοτριώνει αυλές σπιτιών,  32 χιλ τμ. καλλιεργήσιμη γη, αλλά και μέρος της αυλής του σχολικού κέντρου Καμποχώρων".

 Ο ίδιος υπογράμμισε  μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρει έχει εμμονή  με το συγκεκριμένο έργο, καθώς έχουν καταθέσει αγωγές, ενστάσεις και διαφωνίες στον Περιφερειάρχης που ενώ τους λέει, όπως  τόνισαν,  θα το ..δούμε, ταυτόχρονα με έγγραφα απαλλοτριώσεων προς τους κατοίκους δείχνει ότι ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά.

Για τους δικαστικούς αγώνες και τις προσφυγές στο ΣτΕ μίλησε η δικηγόρος των θιγομένων κατοίκων Πέννυ Τασσοπούλου που υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης εργασιών που, όπως τόνισε, γίνεται σπανιότατα από το ΣτΕ.

«Η Περιφέρειας έχει αναγκάσει τους κατοίκους να πληρώνουν μεγάλα ποσά σε δικαστικά έξοδα, να υποβάλουν και δεύτερη αίτηση ακύρωσης  και να υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθεί και τρίτη», ανέφερε  χαρακτηριστικά  προσθέτοντας ότι η στάση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δείχνει «ασέβεια» και για τις δικαστικές αποφάσεις.

Η ίδια χαρακτήρισε «βλαβερό» το έργο  καθώς καταστρέφει, όπως ισχυρίζεται, ρέματα, αιωνόβια δέντρα αλλά και μεγάλη καλλιεργήσιμη  έκταση του κάμπου του Χαλκειούς.

«Με δυο χλμ παράκαμψης δεν προσφέρεται  τίποτα καθώς μόνο ελάχιστοι τουρίστες θα περνούν από κει», τόνισε η κ. Τασσοπούλου με τον πρόεδρο του Τ.Σ  να κάνει έκκληση στην Περιφέρεια να σταματήσει ο σχεδιασμός.

Η εκπρόσωπος των κατοίκων Θεοδώρα Μουζάκη  τόνισε μεταξύ άλλων ότι μηδενίζεται η γεωργική καλλιέργεια της περιοχής, ενώ αυτά που δίνονται ως αποζημιώσεις είναι ελάχιστα μπροστά στην ζημιά που γίνεται στις ιδιοκτησίες.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο την κατασκευή της  παράκαμψης του Χαλκειούς ενώ πιθανά θα παραστούν στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταθέτοντας τις ενστάσεις τους.

 

 

antithetoi_sto_ergo_parakampsis_toy_oikismoy

Σχετικά Άρθρα