Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Τι συμβαίνει με το κολυμβητήριο;

Προβλήματα καθαριότητας και ασφάλειας καταγγέλλει γονέας αθλήτριας
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 04/02/2020 - 10:42
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στο οποίο καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες παιδιά έθεσε το πρωί από το Ράδιο “Αλήθεια” η γονέας αθλήτριας του ΑΟΑ, Χαρούλα Φιστέ.

Αφορμή για την αναφορά της αποτέλεσε περιστατικό που συνέβη χθες όταν τα παιδιά, ανάμεσα στα οποία και η κόρη της, μετά το τέλος της προπόνησής τους πηγαίνοντας στα αποδυτήρια βρήκαν τις τσάντες τους ανοιχτές,  τα ρούχα τους πεταμένα (κάποια και στα καλάθια των σκουπιδιών!) ενώ το κινητό του 14χρονου παιδιού της βρέθηκε σπασμένο στα αποδυτήρια των ανδρών.

Η ίδια καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα δεν λειτουργεί το σύστημα ελέγχου εισόδου με κάρτα στο κολυμβητήριο με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε να μπαινοβγαίνει χωρίς έλεγχο.

Χωρίς να γνωρίζει ποιος ή ποιοι και γιατί προκάλεσαν τις συγκεκριμένες φθορές, όπως είπε, το σημαντικότερο όλων είναι το ότι δεν υπάρχει πλέον έλεγχος και το αίσθημα ασφάλειας έχει απωλεσθεί, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την καθαριότητα, θέτοντας τη διάσταση της υγιεινής. Σημαντικό, ειδικά για τα αθλούμενα παιδιά μικρότερης ηλικίας και το ζήτημα που προέκυψε, επίσης το τελευταίο διάστημα με την χαμηλή - όπως είπε- θερμοκρασία  του νερού, τόσο στην πισίνα, όσο και στα ντουζ.

“Η κατάσταση δεν ήταν έτσι πέρσι”, τόνισε η κα Φιστέ, η οποία έχει ιδία άποψη για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου μιας και η ίδια αθλούνταν εκεί ενώ το παιδί της είναι κολυμβήτρια εδώ και 10 χρόνια. Όπως είπε, δημοσιοποίησε το πρόβλημα αφού χθες ψάχνοντας κάποιον αρμόδιο να ζητήσει εξηγήσεις στο κολυμβητήριο όλοι δήλωναν αναρμόδιοι, ενώ ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον και υπεύθυνος για τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, όπως στο παρελθόν ήταν ο Νίκος Λαμπρινούδης.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».