Χίος, Τρίτη 31 Μαρτίου

Την απελευθέρωση των συλληφθέντων για τα επεισόδια σε Αίπος και Ερύθα ζητούν οι πολίτες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/02/2020 - 14:33

Την απελευθέρωση των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Αίπος και Ερύθα, ζήτησαν πολίτες που κατευθυνθήκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αμέσως μετά την συγκέντρωση στην πλατεία.

 "Τα ΜΑΤ που προκάλεσαν τις ζημιές φεύγουν και τα παιδιά μας που αντιστάθηκαν είναι κρατούμενοι", ανέφεραν πολίτες.

Να σημειωθεί ότι όπως ενημερώθηκαν και από τον Κώστα Τριαντάφυλλο που τους εκπροσωπεί νομικά η υπόθεση παραπέμπεται στην Εισαγγελέα η οποία θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παρουσία της Εισαγγελέως και θα χρειαστούν αρκετές ώρες έως ότου έχουμε εξέλιξη», ανέφερε ο κ.Τριαντάφυλλος εκτιμώντας ότι πριν τις 8 το απόγευμα δεν θα υπάρχει απόφαση.

Οι πολίτες αρνήθηκαν να φύγουν ακόμη και μετά την διαβεβαίωση του Αστυνομικού Διευθυντή Δημήτρη Μπρικάκη που κατέβηκε και μίλησε στους πολίτες τονίζοντας τους ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία  από την Εισαγγελία.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο γραφείο του από εκπρόσωπους της συντονιστικής επιτροπής και του δικηγόρου Κώστα Τριαντάφυλλου με τον κ. Μπρικάκη να ζήτα  συγνώμη - παρόλο που δεν είχε την αρμοδιότητα- για τα βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές άνδρες των ΜΑΤ, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους ότι γίνονται έρευνες από την αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Τριαντάφυλλο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, βρίσκεται στο πλευρό των Χιωτών, εκπροσωπώντας τους συλληφθέντες, καταθέτοντας μηνύσεις για περιπτώσεις πολιτών που δέχτηκαν βία από τα ΜΑΤ αλλά και προσφεύγοντας κατά της επίταξης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στο 17ο χλμ. Χίου - Βολισσού.

Δευ, 30/03/2020 - 22:00

Ένας 40χρονος άνδρας, που νοσηλεύεται από το μεσημέρι στον θάλαμο SARS του Νοσοκομείου είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί μας.

Ο ασθενής, που είναι στρατιωτικός, είχε προσέλθει από το Σάββατο με συμπτώματα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από το ινστιτούτο παστέρ, παρά μόνο σήμερα το μεσημέρι.

Από το Νοσοκομείο εκτός της νοσηλείας του γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ο κύκλος του λώστε ή δυνατόν να στεγανοποιηθεί το πρόβλημα.