Χίος, Δευτέρα 20 Αυγούστου

Βραβείο του Δρ. Νικολάου Γ. Μαμά σε διεθνή οφθαλμολογικό διαγωνισμό

Τετ, 13/06/2018 - 16:56
Βράβευση του Νίκου Μαμά

Ο συμπατριώτης μας, χειρουργός οφθαλμίατρος, Δρ. Νίκος Γ. Μαμάς βραβεύτηκε σε διεθνή οφθαλμολογικό διαγωνισμό με αντικείμενο τις χειρουργικές παθήσεις κερατοειδούς.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οφθαλμίατροι από 38 χώρες από Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

Την εργασία του, που ως αντικείμενο έχει την τεκτονική αποκατάσταση διατρήσεων κερατοειδούς παρουσίασε ο κος Μαμάς στο παγκόσμιο συνέδριο οφθαλμολογίας ARVO 2018, που διενεργήθηκε το Μάιο στη Χονολουλού των Η.Π.Α., όπου και του απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο.

Ο κος Μαμάς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία σε κορυφαία πανεπιστημιακή κλινική της Γερμανίας, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτωρ το 2016. Τα τελευταία 2 έτη εργάζεται στο νοσοκομείο 'Γ. Γεννηματάς’ στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει το επιστημονικό του έργο.

Δευ, 20/08/2018 - 06:31

"Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Τετάρτην 22ουτρέχοντος μηνός και ώρα 8ην μ.μ εις το Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κου Μάρκου. Ακολούθως θα λάβει χώρα η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου και άλλων φορέων και την 11 μ.μ. θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία επί την απόδοσιν της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου."