Ξεκινά η ανάπλαση του δημοτικού κήπου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 14/11/2022 - 09:26

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του δημοτικού κήπου Χίου, η πρόσβαση στον οποίο από σήμερα γίνεται από συγκεκριμένη είσοδο - αφού συνεχίζει τη λειτουργία της σε δημοτικό ακίνητο η καφετέρια που υπάρχει εκεί - ενώ άλλες είσοδοι έχουν κλείσει προκειμένου ο εργολάβος να οριοθετήσει το χώρο του εργοταξίου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όπως είπε στην "Α" ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Γιάννης Ξενάκης, ξηλώθηκαν τα όργανα της παιδικής χαράς.

Σταδιακά, στην πορεία του έργου, θα μεταστεγαστούν περιμετρικά του κήπου, δύο καταστήματα επί της οδού Πολυτεχνείου, αλλά και τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ στην οδό Δημοκρατίας.

Το έργο  με προϋπολογισμό 3,8 εκ. ευρώ, έχει αναλάβει η εταιρεία "Στρογγυλός, και ο χρόνος ολοκλήρωσής του, από τη συμβασιοποίηση, έχει οριστεί στους 18 μήνες.

Η μελέτη προβλέπει περιπατητική διαδρομή, φύτευση δέντρων , η περίφραξη θα φύγει και η πρόσβαση στο Δημοτικό κήπο θα γίνεται με ράμπες από πολλά σημεία, ενώ θα δημιουργηθεί χώρος άθλησης με ταρτάν με υπαίθρια όργανα εκγύμνασης.

Παράλληλα θα αλλάξει χώρο η παιδική χαρά, θα γίνει νέο σιντριβάνι και θα κατασκευαστεί χώρος κινηματογράφου, αλλά και νέες τουαλέτες.

Όπως είπε ο κος Ξενάκης οι εργασίες που θα γίνουν κατά προτεραιότητα, είναι εκείνες που αφορούν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του κήπου.

xekina_i_anaplasi_toy_dimotikoy_kipoy

Σχετικά Άρθρα