"Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας", διαμηνύουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων και αιρετών

Κάλεσμα στους Χιώτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου
Τετ, 21/04/2021 - 14:17

«Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας», ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αιρετών και κατοίκων Χίου, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους στην δημιουργία νέας δομής προσφύγων - μεταναστών στο νησί.

Με αφορμή τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την δημιουργία νέας δομής στην θέση «Θόλος», οι πρόεδροι των γειτονικών οικισμών πλαισιωμένοι από επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισαν ότι θα είναι απέναντι στον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό για νέα δομή.

Κώστας Μαυρέλος και Μάρκος Κούνουπας, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Συκιάδας και Λαγκάδας υπογράμμισαν ότι θα είναι στον δρόμο του αγώνα διαμηνύοντας ότι «απέναντι τους δεν είναι οι άνθρωποι αλλά οι αιτίες που τους οδηγούν στην προσφυγιά».

Στο ίδιο πλαίσιο και οι Μαριάνα Πελαντή και Νίκος Βασιλάκης, πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Βροντάδου και Καρδαμύλων, που ξεκαθάρισαν ότι θα βρίσκονται απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό καθώς αυτό έχει αποφασίσει η τοπική κοινωνία.

Κάλεσμα στους Χιώτες να στηρίξουν τον αγώνα και να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση του Σαββάτου, απηύθυναν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Κώστας Τριαντάφυλλος, Γιάννης Καραβασίλης και Μάρκος Σκούφαλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί η πολιτική, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «γκριζάρει τα νησιά μας».

«Η Κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς και τα χρήματα αλλά εμείς έχουμε το δίκιο μας και υπερασπιζόμαστε τον τόπο που ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου στις 11.30 στο Λιμάνι της Χίου.

 

Σχετικά Άρθρα