Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Υπεύθυνη ενημέρωση για την πυροπροστασία μέσα και έξω από το σπίτ

Την Κυριακή το πρωί στον ΦΟΒ από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Τετ, 05/06/2019 - 16:05

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα το Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου, το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου , ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου και η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ», διοργανώνουν ενημέρωση με θέμα την πυροπροστασία μέσα και έξω από το σπίτι. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση για το πως θα γίνουμε περισσότερο ασφαλείς.

Η ενημέρωση θα γίνει από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα δοθούν πληροφορίες και συμβουλές για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς στο σπίτι καθώς και τρόποι αντιμετώπισης της.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τους τρόπους αποφυγής έναρξης αγροτοδασικής πυρκαγιάς από αμέλεια, για την προστασία της οικογένειας και της περιουσίας μας καθώς και τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση που βρεθούμε κοντά σε πυρκαγιά υπαίθρου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/01/2020 - 19:54

Ποιός θα το πίστευε πριν από δέκα χρόνια όταν ξεχείλιζε ο Παρθένης και πλημμύριζε όλη η περιοχή από το Βαρβάσι μέχρι την Φάρκαινα θα υλοποιούνταν το τεράστιο αυτό έργο που στην αρχή πολλοί το κατηγορούσαν ότι γίνεται οικολογική καταστροφή και θα χαθεί ο υδροβιότοπος της βρωμιάς και των λυμάτων με το σκέπασμα του ποταμού.

Το παρακολουθώ από την αρχή αυτό το έργο και επειδή έχω κάποιες εμπειρίες και γνώσεις γύρω από τις τσιμεντοκατασκεύες και την θεμελίωση οικοδομών είδα το πόσο σωστή και στέρεα δουλειά έχει γίνει.

Και φυσικά αυτό οφείλεται στα Χιώτικα εργολαβικά συνεργία και μηχανικούς πού τελείωσαν αυτό το δύσκολο καί τεράστιο έργο. Ας το δουν οι υπεύθυνοι Άρχοντες του τόπου μας ασχέτως τι λένε οι νόμοι για την δημοπράτηση δημοσίων έργων ότι όποιος θέλει έρχεται και δίνει ξεφτιλισμένη προσφορά και παίρνει την εργολαβία και στο τέλος βλέπουμε όλα τα έργα που ανέλαβαν εκτός Χίου εταιρείες έχουν μείνει στην μέση και δεν υπάρχει φώς πότε θα τελειώσουν!

Τώρα θα σας ξεναγήσω στην συνοικία... Όνειρο που ανακάλυψα περιδιαβαίνοντας το νέο παράδρομο του Παρθένη, που ξεκίνησε από τα συνεργεία αυτοκινήτων μοτοσικλετών και λοιπών επαγγελματιών εκατό μέτρα από τα φανάρια του Βαρβασίου, δηλαδή ηλεκτρολογικό συνεργείο Παπαμιχαλάκη εξατμίσεις Ξύδα και επιχειρήσεις όλων των μηχανακιών παντός κυβισμού και συνεχίζει μέσα από το Περιβόλι που γκρέμισαν το παλιό σπίτι, που ήταν πάνω στην όχθη του ποταμού και τα τείχη του ήταν όχθη του Παρθένη

. Στο περιβόλι έγινε νέος δρόμος και ενώθηκε με τον παλιό, που ήδη έχει γίνει από την αρχή με τα τεράστια τείχη και είναι τσιμεντοστρωμένος όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και συνεχίζει με τόν εσωτερικό παράλληλο της λεωφόρου Ενώσεως ή Σταυρού Λιβανού ή Καρτάλη και βγαίνει πίσω από την Παναγία Φάρκαινα ή στην παραλία δίπλα στου Κωτσόβολου.

Ευχαριστήθηκα να βγάζω φωτογραφίες τα ωραιότατα κτίρια μονοκατοικίες ή μεζονέτες που είναι πανέμορφα και στολίζουν την συνοικία Όνειρο πραγματικά.

Αυτή την στιγμή τόσο το έργο του ποταμού αλλά το τελείωμα του παράδρομου έδωσαν την ευκαιρία και την δυνατότητα στην υπέροχη συνοικία Όνειρο να απεγκλωβιστεί και να το έχει τώρα δίπορτο με πρόσβαση και στον παραλιακό αλλά και στον περιφερειακό δρόμο προς την πόλη και παντού στην Χίο !

Ένα Μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ και πάλι στα Χιώτικα εργολαβικά συνεργία που υλοποίησαν αυτό το τεράστιο έργο πού είναι από τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα ! Τα έργα μόνο σε Χιώτικα Χέρια για να τελειώνουν ! Εύχομαι Καλή Εβδομάδα ! Χίος 26 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης