Υπήρχε κι άλλος... δρόμος για τα έργα στην Ψυχάρη

Απαντά η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου στις "βολές" του Αντιδημάρχου Τ.Υ.
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 10/11/2022 - 13:15

Οι θέσεις της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου, Όλγας Βάσση, στο θέμα που αφορά τις ανασκαφικές εργασίες που θα απαιτούνταν στα πλαίσια κατασκευής του αντιπλημμυρικού έργου της πόλης ήταν γνωστές στους έχοντες την ευθύνη για την εκτέλεσή του και κατά την ίδια αν ήθελαν να μετριάσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κυρίως στην οδό Ψυχάρη, για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υπήρχε λύση και είχε προταθεί στο Δήμο.

Όπως είπε σε δηλώσεις της σήμερα στο Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ, θα μπορούσε το έργο αντί να γίνεται τμηματικά στην οδό να γίνει καθόλο το μήκος της, πρόταση την οποία έκανε στο Δήμο αλλά απερρίφθη για τεχνικούς λόγους - όπως της είπαν- ή θα έπρεπε μετά από τον εντοπισμό κάθε ευρήματος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού για την τύχη του, να γίνει προσωρινή επιχωμάτωση του συγκεκριμένου τμήματος και τουλάχιστον με ασφάλεια να μπορούν να διέρχονται από την οδό οι πεζοί.

"Το έργο έπρεπε να γίνει. Μοιραία θα επέφερε αναστάτωση, αλλά θα μπορούσε να είναι μικρότερη", ανέφερε η κα Βάσση και σημείωσε ότι ήταν γνωστό εξ' αρχής ότι στην Ψυχάρη θα υπήρχαν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων άφησε αιχμές και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σήμερα με τα ορύγματα να είναι ανοιχτά και να υπάρχουν - όπως είπε  χαρακτηριστικά - "μικρά πεζοδρομιάκια για να διέρχονται οι πεζοί και τα παιδιά που πάνε σχολείο", ενώ για λόγους ασφάλειας, διαφώνησε και με το γεγονός ότι δόθηκε τμήμα του πεζόδρομου της Απλωταριάς στην κυκλοφορία.

Η ίδια εξήγησε όλα τα παραπάνω και στους επαγγελματίες της Ψυχάρη, με τους οποίους συναντήθηκε χθες.

Όσοι περιμένουν πάντως το έργο να τελειώσει μέσα στο Δεκέμβρη, μάλλον θα απογοητευτούν, αφού όπως είπε η κα Βάσση, από το Δήμο ήδη ζητήθηκε παράταση μέχρι και τον Μάρτη, ενώ στην Ψυχάρη μέχρι την συμβολή της με την Απλωταριά, έπονται άλλες δύο φάσεις εργασιών.

 

ypirhe_ki_allos._dromos_gia_ta_erga_stin_psyhari

Σχετικά Άρθρα