Ζητούν άμεση συνάντηση με Παπανάτσιου οι Καμπούσοι

Μαζική συγκέντρωση και αίτημα για άμεσα μέτρα αναστολής της αποστολής φορολογικών σημειωμάτων
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/10/2018 - 09:52

Την άμεση συνάντηση με την Υφυπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου για την αντιμετώπιση του ζητήματος της υψηλής φορολόγησης ιδιοκτητών γης στην περιοχή του Κάμπου, δεσμεύτηκαν να επιδιώξουν οι αιρετοί της Χίου που παραβρέθηκαν στην χθεσινή μαζική συγκέντρωση Καμπούσων, που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο "Καλουτάς".

Το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, καθώς και επιστήμονες σχετικοί με το αντικείμενο, όπως δικηγόροι, λογιστές, πολεοδόμος κ.α.

Το ζήτημα που "καίει" και πρέπει να λυθεί άμεσα, όπως είπε στην "Α" ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου, Νίκος Νικολούδης, είναι τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί σε ιδιοκτήτητες εκτάσεων από τους οποίους ζητείται να πληρωθεί φόρος από το 2013, χαρακτηρίζοντας τις εκτάσεις τους οικόπεδα. Σε δεύτερη φάση εκείνο που προτάσσεται είναι αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, εστιάζοντας στο Προεδρικό Διάταγμα του 1992.

Για το σκοπό αυτό, ήδη έχει συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο δικηγόρος, Κώστας Τριαντάφυλλος και όπως σημειώνει ο Δήμος Χίου, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης "το μεγάλο ζητούμενο της συνάντησης των κατοίκων είναι ένα νέο καθεστώς ολοκληρωμένης προστασίας που θα δίνει στον Κάμπο και τους Καμπούσους τις προοπτικές βιωσιμότητας για το μέλλον".

man_voyrnoys_gia_synantisi_kampoyson_me_papanatsioy

Σχετικά Άρθρα