Σκύλος – γάτα: Ποιος βγαίνει «νικητής» στην αριθμητική «μονομαχία»;

Σάβ, 05/10/2019 - 16:38

Ο σκύλος αναδεικνύεται νικητής στην αριθμητική «μονομαχία» απέναντι στη γάτα, αν και δεν είναι εφικτή η σύγκριση σε απόλυτους αριθμούς, με τον αριθμό των οικόσιτων γατιών πάντως να έχει αυξητική τάση, σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, η κ. Τραχήλη διευκρίνισε ότι «η αλήθεια από την άλλη είναι πως οι γάτες μέχρι σήμερα δεν καταγράφονται και ενώ ήταν μέχρι τα τέλη του 2019 υποχρεωτικό αυτό να γίνει, η συγκεκριμένη καταγραφή δεν υπάρχει, οπότε και δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των γατών στη χώρα μας. Πιστεύω πως σε έναν χρόνο θα μπορώ να έχει έναν αριθμό και να αναφερθώ σε αυτόν».

Αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είπε ότι αποτελεί αφορμή για σκέψη, αφετηρία για αφύπνιση, ευκαιρία αποκατάστασης των σχέσεων του ανθρώπου με τη φύση, τα ζώα, τους συνανθρώπους του, τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε ό,τι αφορά τις ιατρικές εξελίξεις την τελευταία δεκαετία, είπε ότι οι κτηνίατροι είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουν πολλές ασθένειες.

Σχετικά με τη συμπεριφορά των ζώων, σημείωσε ότι «υπάρχει όριο στο ζώο που μπορεί να μπει στο σπίτι, ένα μεγάλο ζώο για παράδειγμα καταπιέζεται σε έναν μικρό χώρο, δεν μπορεί να λειτουργήσει, αυτή η αίσθηση του μέτρου είναι πάρα πολύ σημαντική».

Τόνισε επιπλέον ότι υπάρχουν πλέον οι λεγόμενοι συμπεριφοριστές, οι οποίοι ασχολούνται με τα προβλήματα συμπεριφοράς που προκύπτουν ίσως και από τις κακές αυτές συνθήκες.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ