Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Νέα χερσαία επίθεση του Αζερμπαϊτζάν - Απάντηση από την Αρμενία

Καταρρίφθηκαν τρία αζέρικα πολεμικά αεροσκάφη, λέει η Αρμενία
Σάβ, 03/10/2020 - 15:51

Νέα, μεγάλης κλίμακας, επίθεσης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εξαπέλυσαν σήμερα χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται τον αρμένικο στρατό, τα στρατεύματα προήλασαν στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αρμένιων αυτονομιστών, από βορρά και νότο.

Το Γερμανικό Πρακτορείο dpa επεσήμανε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ακόμη ότι καταρρίφθηκαν τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως μεταδίδει το TASS.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ωστόσο, διέψευσε σήμερα τις αναφορές της Αρμενίας, περί κατάρριψης αεροσκαφών. «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Βαγκίφ Ντιαργκάλι σε δημοσιογράφους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Αζερμπαϊτζάν «συνεχίζουν να καταστρέφουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό των αρμενικών δυνάμεων».

Χθες το υπουργεί Άμυνας της Αρμενίας έκανε λόγο για επίθεση στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άρτσρουν Χοβανισιάν, δεν διευκρίνισε τι είδους επίθεση ξεκίνησε από τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν ή τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν.

Πρόσθεσε όμως ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες και ομάδες διάσωσης ενώ καταστράφηκαν και υποδομές στην πόλη.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αρκετές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της αποσχισμένης δημοκρατίας.

«Χτύπησαν το Στεπανακέρτ», δήλωσε ο Άρτσρουν Χοβανισιάν ενώ ανάρτησε και σχετικό tweet με τις εξελίξεις στην περιοχή.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/dpa/TASS/Αrmenpress