Σαουδική Αραβία: «Βομβιστική επίθεση» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες

Τέσσερις τραυματίες από επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στη Τζέντα ανάμεσα τους ένας έλληνας τραυματίας από την έκρηξη σε νεκροταφείο
Τετ, 11/11/2020 - 18:22

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε σε νεκροταφείο της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες.    

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα, κατά την διάρκεια τελετής για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.   

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε λόγο για επίθεση με βόμβα κατά τη διάρκεια τελετής με πολλούς προσκεκλημένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας.    «Η Γαλλία καταδικάζει αυτή την δειλή, άδικη επίθεση», τονίζει το ΥΠΕΞ.    

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από Έλληνα αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.   «Υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας», μετέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.    

Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.   Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «αρκετούς τραυματίες».

Μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή βομβιστική επίθεση.   Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες, επικαλούμενο ανώνυμη ελληνική κυβερνητική πηγή. «Υπήρξε έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα. Υπάρχουν τέσσερις ελαφρά τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας», δήλωσε στο Reuters.   

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ομογενής συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων, τουλάχιστον, τραυματιών. Πρόκειται για Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ελαφρά τραυματισμένος.   
Με πληροφορίες από Reuters / Al Jazeera