Ιαπωνία: Η «μυστηριώδης» λίμνη αποκάλυψε και φέτος «το μάτι του δράκου»

Για περίπου δύο εβδομάδες οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να δουν «το μάτι του δράκου»
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 07/08/2020 - 20:39
dragon_eye_lake

Κρυμμένη στο όρος Χατσιμαντάι, στη δυτική Ιαπωνία, η λίμνη ονομάζεται Kagami Numa. «Το χιόνι λιώνει και για ένα μικρό χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται η ομορφιά που δημιουργεί η φύση», δηλώνει στο BBC ο Kazuo Tsunoda, ιδιοκτήτης ξενώνα στην περιοχή. «Αν χάσετε τη σωστή στιγμή είναι μία απλή λίμνη», αναφέρει προσθέτοντας πως «η καλύτερη περίοδος» διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Κατά το διάστημα αυτό, οι τυχεροί επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν τη λίμνη όπου, καθώς το χιόνι λιώνει περιμετρικά, «μετατρέπεται» σε ένα τεράστιο μάτι. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος που κατάφερε να το απολαύσει εφέτος καθώς δεν επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά. Το 2016, ένας τουρίστας από την Ταϊβάν, ανεβάζοντας μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «μάτι του δράκου», ωστόσο οι δράκοι αναφέρονται συχνά στους τοπικούς θρύλους.

Σύμφωνα με έναν από αυτούς τους θρύλους, ένας νεαρός άνδρας μετατράπηκε σε δράκο όταν ήπιε νερό από μία πηγή του βουνού και ερωτεύτηκε μία νεαρή γυναίκα που είχε την ίδια τύχη. Χάρη στον έρωτά τους οι λίμνες της περιοχής δεν παγώνουν ποτέ ολοκληρωτικά.

 

Με πληροφορίες από BBC/GoNorth Japan

dragons_and_bears_visiting_the_hachimantai_dragon_eye