Το διαφορετικό σόου αθλητών καλλιτεχνικής κολύμβησης σε πισίνα γεμάτη σκουπίδια [βίντεο]

Καλλιτεχνική κολύμβηση μέσα σε πλαστικά
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/09/2019 - 15:12
Swiming in it

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη ρύπανση των ωκεανών με πλαστικό, το The Big Bang Fair παρουσίασε το «Swiming in it», ένα βίντεο μικρού μήκους καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο οποίο οι αθλήτριες εκτελούν τη ρουτίνα τους σε μια πισίνα γεμάτη πλαστικά σκουπίδια.

Αθλητές κολυμπάνε μέσα σε πλαστικά

Κινούνται με χάρη μέσα στο νερό, αλλά τα χέρια και τα πόδια τους μπλέκουν σε αναρίθμητα πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, θυμίζοντας τον αγώνα που δίνουν τα όντα της θάλασσας ενάντια στις ανθρώπινες καταναλωτικές συνήθειες.
 

Αποτέλεσμα εικόνας για Swimming in it
Οι αθλήτριες ασκήσεις σε μια πισίνα γεμάτη πλαστικά σκουπίδια

Το μήνυμα των αθλητών για τα πλαστικά

Εξαιτίας των 8 εκατομμυρίων πλαστικών αντικειμένων, που κάθε μέρα καταλήγουν στους ωκεανούς μας, η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη, ενώ έρευνα σοκ, έδειξε οτι καταναλώνουμε 5 γραμ. πλαστικού την εβδομάδα.

Το βίντεο στοχεύει στο να υπογραμμίσει το τι κάνουν στο φυσικό μας περιβάλλον τα αντικείμενα μιας χρήσης. Καθώς οι αθλήτριες γλιστρούν στο νερό, αυτό που θα ήταν μια κομψή περφόρμανς επισκιάζεται από τα πλαστικά σκουπίδια. Όταν οι αθλήτριες αναδύονται, τα πρόσωπά τους περιστοιχίζονται από πλαστικό, δίνοντας μια εικόνα αρκούντως εντυπωσιακή για τους θεατές: τους προτρέπουν να αναλάβουν δράση μειώνοντας τα απορρίμματα και καθαρίζοντας τις θάλασσες.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται, επίσης, σύντομες συνεντεύξεις με μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του φυσικού περιβάλλοντός μας.

Πηγή: iefimerida.gr

the_big_bang_fair_presents_swimming_in_it_-_b_roll_general_shots