Χάρι και Μέγκαν: Οι Βρετανοί έχουν την «χειρότερη γνώμη από ποτέ» για το ζευγάρι μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ

Τι δείχνει δημοσκόπηση της YouGov
Σάβ, 13/03/2021 - 15:53

Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση στη Βρετανία, η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μετά την προβολή της συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο ισχυρισμός τους ότι είχε τεθεί ερώτημα σχετικά με το χρώμα του δέρματος του γιου τους, Άρτσι, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα η Μέγκαν ανέφερε ότι έκανε αυτοκτονικές σκέψεις λόγω της πίεσης, που της προκαλούσε η προβολή της ζωής της και οι περιορισμοί.

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η συνέντευξή τους δεν είχε θετικό αντίκτυπο στους Βρετανούς. Αντίθετα, η στήριξη των πολιτών στα πρόσωπα της Βασίλισσας και του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ φαίνεται να παραμένει αμετάβλητη και πολύ θετική, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Αναλυτικά, 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αρνητική άποψη για τον Πρίγκιπα Χάρι, σε σύγκριση με το 45% που είχε θετική.

Είναι η πρώτη φορά, που καταγράφηκαν μεγαλύτερα ποσοστά στην αρνητική διάθεση απέναντι στον πρίγκιπα Χάρι παρά θετική, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοσκόπησης της YouGov, τονίζοντας ότι σημειώθηκε πτώση της τάξης των 15 μονάδων, έναντι αντίστοιχης δημοσκόπησης που έγινε στις 2 Μαρτίου. Σοβαρό πλήγμα και για τη δημοτικότητα της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία επίσης φαίνεται να έχει πέσει σημαντικά μετά τη συνέντευξη.

Μόνο το 31% είχε θετική γνώμη για τη Δούκισσα του Σάσεξ, ενώ το 58% των 1.664 Βρετανών ερωτηθέντων της έρευνας την βλέπει αρνητικά.

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ένα χάσμα μεταξύ των ηλικιακών ομάδων. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες της ομάδας 18-24 ετών, με ποσοστό 55% συμπαθούν τη Μέγκαν και μόνο το ένα τρίτο (32%) έχει αρνητική άποψη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρίγκιπα Χάρι, με το 59% να έχει θετική άποψη και το 28% αρνητική.

Σε ο,τι φορά στους άνω των 65 ετών, ωστόσο, η άποψη είναι πιο ξεκάθαρη: δεν συμπαθούν το ζευγάρι. Για τον Χάρι, τα σχόλια ήταν 27% θετικά και 69% αρνητικά, και για τη Μέγκαν 13% και 83%, αντίστοιχα.

 

Με πληροφορίες του SkyNews