Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 - Η ανάρτηση στο Twitter

Η ευχαριστήρια ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ
Τετ, 06/01/2021 - 04:44

Τα 18 έκλεισε η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ και, με μία χιουμοριστική ανάρτηση στο Twitter, ευχαρίστησε τους ακολούθους της για τις ευχές που της έστειλαν.

«Σήμερα θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά για το κλίμα, τη θεωρία συνομωσίας για τις σχολικές απεργίες και για τους δαιμόνιους επιτηρητές μου που πλέον δεν μπορούν να με ελέγξουν. Είμαι επιτέλους ελεύθερη!», έγραψε στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μία φωτογραφία της όπου έχει υψώσει τον αντίχειρά της και φοράει ένα t-shirt στο οποίο γράφει «flat mars society».

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στις αρχές του 2019 όταν έγινε γνωστό ότι η μαθήτρια, κάθε Παρασκευή, απείχε από το σχολείο και στεκόταν για ώρες μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο καλώντας σε δράση για το κλίμα.

Την ίδια χρονιά ανακοίνωσε πως θα απέχει από το σχολείο για ένα χρόνο, ώστε να δραστηριοποιηθεί κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ τιμήθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Τον Αύγουστο του 2019 διέσχισε τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό και κατέπλευσε στις ΗΠΑ όπου έδωσε ομιλίες και πραγματοποίησε συναντήσεις με πολιτικούς, καλλιτέχνες και ακτιβιστές. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, έδωσε μία παθιασμένη ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα. «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας», είχε πει.

Σχολιάζοντας την ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτησή του στο Twitter, είχε χαρακτηρίσει τη Σουηδέζα ακτιβίστρια ως ένα «μικρό χαρούμενο κορίτσι», σχόλιο η ίδια αντιμετώπισε αλλάζοντας το βιογραφικό της στο δημοφιλές μέσο. Το περιοδικό TIME επέλεξε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2019.